Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση στον Πειραιά

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη  που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά, στην ακτή Κονδύλη 4. Ποιο είναι το προφίλ του θύματος το όνομα του οποίου συνδέεται με μεγάλα ονόματα της νύχτας όπως επίσης και την 33χρονη που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά, γνωστή στο διαδίκτυο ως Katerina Bellamafia.Ο 38χρονος διακομίστηκε τραυματισμένος στο Τζάνειο Νοσοκομείο και, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των ιατρών, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να συνδέσει τη συγκεκριμένη επίθεση με ζητήματα επικυριαρχίας στον κόσμο της νύχτας, αλλά και με πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στα χέρια, στα πόδια και στην κοιλιά από άτομα που, επέβαιναν σε ένα μικρό λευκό βαν, το οποίο εγκαταλείφθηκε επί της συμβολής των οδών Αιτωλικού και Μήλου.

Εντός του οχήματος βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε τελικά από τους δράστες, ενώ εντοπίστηκε κι ένας γεμιστήρας με 24 φυσίγγια. Το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί στις 14 Οκτωβρίου από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ο 38χρονος, ο οποίος διαμένει στη Νίκαια, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές Χαϊδαρίου, Γλυφάδας και Πειραιά. Ακόμη, τον Ιανουάριο του 2015 είχε συνταχθεί άλλη δικογραφία σε βάρος του, με συνολικά 37 κατηγορουμένους.

Παράλληλα, το 2012 εφέρετο να είχε δεχθεί εντολές από κρατούμενους «αρχινονούς» για να σκοτώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου που είχε εξετάσει την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Όμως, αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε, διότι συνελήφθη για την προαναφερόμενη υπόθεση των εκβιασμών. Ωστόσο, η εν λόγω εμπλοκή του 38χρονου στην απόπειρα δολοφονίας της προέδρου του δικαστηρίου δεν είχε δικαστική συνέχεια, ενώ κι ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχετική κατηγορία.

Επιπλέον, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Για αυτήν τη δολοφονία κατηγορήθηκε αρχικά -απηλλάγη στη συνέχεια- η 33χρονη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια ο 38χρονος εφέρετο ως ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων, ενώ είχε εμφανισθεί κι ως σωματοφύλακας επιχειρηματιών σε αγώνες ποδοσφαίρου

tvxs.gr