Σφαγή για τα «ιμάτια» του MEGA

Σφαγή για τα «ιμάτια» του MEGA | Newsit.gr

Πολύ σκληρό για να πεθάνει! Αλλά έστω κι αν το MEGA παραμένει ακόμα «ζωντανό» λόγω ορισμένων εργαζομένων του ήδη στο παρασκήνιο μελετάται το σχέδιο απόκτησης του «θησαυρού» του, της ταινιοθήκης με τις σειρές και το αρχείο του, αλλά και του εμπορικού του τίτλου.

Έχοντας αποδείξει τη δυναμική του πολλοί… για να μην πω όλοι, θα προσπαθήσουν να πάρουν τα «ιμάτιά» του, αφήνοντας τον «βασιλιά νεκρό»! Άλλωστε όταν εντάθηκαν τα προβλήματα στο Mega-λο κανάλι μία από τις προτάσεις που είχε πέσει στο τραπέζι συνάντησης υψηλόβαθμων στελεχών της ιδιωτικής τηλεόρασης ήταν να αγοράσουν από κοινού το «θησαυρό» όταν αυτός εκποιηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αποφευχθεί η «μάχη» για την απόκτησή του.

Η πρόταση αυτή δεν πέρασε καθώς θα ήταν δύσκολη η μοιρασιά των «ιματίων» και όπως όλα δείχνουν όταν φτάσει η ώρα της εκποίησης θα γίνει σφαγή καθώς όλοι… μα όλοι θέλουν το «θησαυρό» στην κατοχή τους. Αν και πριν από χρόνια η αποτίμηση του «θησαυρού» από πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να διασφαλιστούν τα μεγάλα δάνεια στο MEGA ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ η τελευταία αποτίμηση για εκκαθάριση την ορίζει γύρω στα 30 εκατομμύρια. Με δεδομένο ότι τόσα περίπου ήταν τα χρήματα για την άδεια που κατέβαλαν οι πέντε εταιρείες εκτιμάται ότι για την απόκτηση του «θησαυρού» θα δημιουργηθούν και συμμαχίες με το χωρισμό του σε λιγότερα μέρη. Βέβαια ένα από τα σχέδια των πιστωτριών τραπεζών είναι ο πλειστηριασμός να μην είναι για πώληση αλλά για ενοικίαση ώστε να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται για περισσότερα χρόνια την αποδεδειγμένη αξία της ταινιοθήκης αλλά και του brand name του.

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα αποφευχθεί η «σφαγή» για τα «ιμάτια» του τηλεοπτικού σταθμού που έγραψε ιστορία στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, ακολουθώντας τη σφαγή που υπέστησαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι ή συνεργαζόμενοι, που τον υπηρέτησαν και τον δημιούργησαν!

newsit.gr