Γλείφουν τώρα το δικαστήριο οι νεοναζιστές της ΧΑ – Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστήριο που τηρεί άψογα τη διαδικασία, δηλώνουν οι συνήγοροί τους!

Το φαινόμενο είναι από μια άποψη γελοίο. Επί της ουσίας, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμησή μας για τον πανικό που διακατέχει τους νεοναζιστές της ΧΑ. Πανικός που τους οδηγεί σε συνεχή μετεωρισμό. Ετσι, αυτοί που παρομοίαζαν τον Μιχαλολιάκο με τον… Σωκράτη, διότι υφίσταται μια δίκη εξίσου άδικη και στημένη μ’ αυτή που υπέστη ο αθηναίος φιλόσοφος, αυτοί που κατακεραύνωναν το σύνολο του δικαστικού μηχανισμού, χαρακτηρίζοντάς τον στημένο από τους πολιτικούς τους αντιπάλους, δηλώνουν τώρα διά των συνηγόρων τους ότι το δικαστήριο τηρεί άψογα τη διαδικασία και γι’ αυτό του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη! Επειδή όμως δεν έχουν κανένα έρμα, σε κάθε κωλοτούμπα που κάνουν τσακίζονται και σπάζουν τα μούτρα τους.

 

Οπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, από τις 14 του Σεπτέμβρη διαβάζονται ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή οι νεοναζιστές βουλευτές. Μέχρι τις 31 του Οκτώβρη, είχαν διαβαστεί οι ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις εφτά νυν βουλευτών και ενός πρώην. Ολοι αυτοί αυτολογοκρίθηκαν, μη καταθέτοντας για ανάγνωση όλες τις ερωτήσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο. Προσπάθησαν μ’ αυτό τον τρόπο να κρύψουν από το δικαστήριο το ρατσισμό τους που είναι σύμφυτος με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία τους. Το μόνο που κατάφεραν, φυσικά, είναι να ομολογήσουν έμμεσα την ενοχή τους. Δε θα μπορούσαν, άλλωστε, να πετύχουν τίποτα με την αυτολογοκρισία, γιατί έχουν πραγματοποιήσει πολλές ρατσιστικές επιθέσεις, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Λουκμάν.

Οπως αποκαλύψαμε, ο Κούζηλος έκοψε και τις ερωτήσεις του υπέρ του εφοπλιστικού, του ναυπηγικού και του ρώσικου κεφάλαιου, προσπαθώντας να κρύψει τις στενές σχέσεις των νεοναζιστών με το κεφάλαιο. Επαναλαμβάνουμε, ότι ο Κούζηλος δε λειτούργησε πρωτοβουλιακά, αλλά κατόπιν εντολής του φίρερ.

Αυτοί οι οχτώ βουλευτές ανάλωσαν 13 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα, οι υπόλοιποι δέκα νυν και πρώην βουλευτές θα αναλώσουν περισσότερες συνεδριάσεις. Συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από τη ΧΑ, γιατί και αυτοί εφαρμόζουν την τακτική της καθυστέρησης της δίκης, ενώ έχουν τους ίδιους λόγους με τους υπόλοιπους να εμφανίσουν το νεοναζιστικό μόρφωμα σαν ήρεμη και νόμιμη κοινοβουλευτική δύναμη, ίδια με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των υπόλοιπων αστικών πολιτικών κομμάτων.

Για παράδειγμα, ο Ι. Ζωγράφος, συνήγορος του Μίχου που έχει αποχωρήσει από τη ΧΑ (αλλά και δικηγόρος που έχει αναλάβει «εργολαβικά» την υπεράσπιση των νεοναζιστών) κατέθεσε 160 ερωτήσεις και 8 επίκαιρες ερωτήσεις αυτού του… λαμπρού κοινοβουλευτικού ανδρός, για την ανάγνωση των οποίων θα αναλωθεί μιάμιση συνεδρίαση. Εννοείται πως και ο Μίχος αφαίρεσε από το πακέτο τις ρατσιστικές ερωτήσεις. Την περασμένη Πέμπτη, που διαβάστηκαν ερωτήσεις του Μίχου, τον Ζωγράφο εκπροσώπησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κασιδιάρη, Δ. Παπαδέλης! Εσείς τι λέτε, αν ο Μίχος είχε πράγματι σοβαρή αντιπαλότητα με τους νεοναζιστές της ΧΑ, θα συνέχιζαν να τον εκπροσωπούν αυτοί οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης;

Η σιχασιά του φίρερ

Αισθανόμαστε εκεί μέσα (στη Βουλή) μια σιχασιά! Αυτό δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του στη φιέστα που οργανώνουν οι νεοναζιστές κάθε χρόνο στις Θερμοπύλες. Η ομιλία είναι καταγεγραμμένη στο βίντεο 0194, του παραρτήματος 14.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327, που περιλαμβάνει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο του φίρερ. Απ’ αυτή την ομιλία παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

«Εμείς περιμένουμε την ώρα, να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων. Αλλά σας πληροφορώότι δεν περνάμεκαθόλου καλά μέσα στο κοινοβούλιοΑισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν  θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους, και να δούμεπόσα απίδια  βγάζει ο σάκοςΝα δούνε τότε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια» (οι εμφάσεις δικές μας).

Η φράση «τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια» δεν είναι ποιητική έξαρση του φιρερίσκου, είναι σλόγκαν του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας. Τα περί σιχασιάς και αηδίας που αισθάνονται ο φίρερ και οι βουλευτές του μέσα στο κοινοβούλιο, δε συνάδουν φυσικά με την εικόνα της ήρεμης και νόμιμης κοινοβουλευτικής δύναμης, που προσπαθούν να οικοδομήσουν στη δίκη, μπας και καταφέρουν να τη σκαπουλάρουν με κάποιο ελαφρυντικό. Αν μάλιστα συνδυαστούν με τις αναφορές στα τάγματα εφόδου και τις ξιφολόγχες που ακονίζονται στα πεζοδρόμια, μας δίνουν ανάγλυφη την εικόνα μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και όχι ενός αστικού πολιτικού κόμματος.

Ξαναθυμίζουμε αυτή την ομιλία του Μιχαλολιάκου, γιατί οι υπερασπιστές των νεοναζί προσπαθούν να εμφανίσουν τη ΧΑ σαν μια ήρεμη πολιτική δύναμη που σέβεται τη νομιμότητα και έχουν το θράσος να το δηλώνουν αυτό δημόσια.

Αυτή η τοποθέτηση του «Αρχηγού» Μιχαλολιάκου δεν είναι η μοναδική. Ούτε είναι ο μόνος που τα έχει πει αυτά. Παραθέτουμε ακόμη μερικές τοποθετήσεις του για το αστικό κοινοβούλιο.

♦ «Κατά τούτο λοιπόν, παρόλο το γεγονός ότι συμμετέχουμε στις εκλογές, δεν διστάζω να πω ότι μας αντιπροσωπεύει το σύνθημα που πρώτοι εμείς είπαμεστην πορεία των Ιμίων και από εκεί το πήρε ο λαός: να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή» (η δήλωση είναι καταγεγραμμένη στο βίντεο με αριθμό 36, που είναι καταχωρημένο στο παράρτημα 1.4 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327 του Ν. Μιχαλολιάκου).

♦ «Ντροπή το θεωρούμε να εκλεγούμε βουλευτές Θα μπούμε στη Βουλή για να την διαλύσουμε αν θέλει ο λαός. Αυτός είναι ο σκοπός μας, δηλαδή, και το λέω ευθέως» (η δήλωση είναι καταγεγραμμένη στο βίντεο με αριθμό 0110, που είναι καταχωρημένο στο παράρτημα 2.2 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327).

♦ «Αλλά όλος αυτός ο όχλος εκεί έξω επί 37 χρόνια σαν ζώα ψηφίζανε τουςίδιους τους διαφθορείς του» (δήλωση καταγεγραμμένη στο βίντεο 0005, καταχωρημένου στο παράρτημα 8.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327).

Δε νομίζουμε, ότι χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι εμείς. Απλά να σημειώσουμε και την αντίληψη που έχει ο φίρερ για τον ελληνικό λαό. «Οχλος» και «ζώα» είναι η αντίληψή του για το λαό, απόλυτα συμβατή με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Υπάρχουν και άλλες ανάλογες τοποθετήσεις του φίρερ και της ναζιστοπαρέας του, που δείχνουν πόσο μισούν τον ελληνικό λαό.

Μείναμε μόνο στις τοποθετήσεις του φίρερ Μιχαλολιάκου για το αστικό κοινοβούλιο και για τις προσδοκίες που έχει η ΧΑ από τη συμμετοχή της σ’ αυτό, γιατί αυτός κάνει το κουμάντο, αυτός χαράζει τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν όχι μόνο τα μέλη, αλλά και τα στελέχη, όπως ο Λαγός, ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι. Θα παραθέσουμε και ένα μικρό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Λαγού στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, που υποτίθεται ότι απευθυνόταν σε εργάτες της Ζώνης, ενώ στην πραγματικότητα απευθυνόταν σε τάγμα εφόδου της ΧΑ:

«Τα πράγματα υπέρ σας δεν πρόκειται να αλλάξουν, για μέναμέσα από τη Βουλή. Δηλαδήό,τι και να κάνουμε εκεί πέρα μέσα, ερωτήσεις, επερωτήσεις, ιστορίες και τέτοια πράγματα,  αυτά είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Αυτό είναι παραμύθι. Αυτό από εμάς δεν θα το δείτε»!

Οι ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τους νεοναζιστές βουλευτές και διαβάστηκαν ως αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη δεν κατατέθηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως κάποια στιγμή ισχυρίστηκαν οι υπερασπιστές τους, στο πλαίσιο των συχνών αντιπαραθέσεών τους με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Για «ξεκάρφωμα» τις κατέθεσαν, σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τον εγκληματικό νεοναζιστικό τους χαρακτήρα.

«Υπεργολάβοι» των εργολάβων της Ζώνης

Ο Κυριτσόπουλος, στέλεχος της ΧΑ στο Πέραμα και τοποθετημένος πρόεδρος στο παραμάγαζο των εργολάβων της Ζώνης με τον τίτλο «Αγιος Νικόλαος», εμφανίζεται σε βίντεο παρέα με τον Λαγό να μιλούν στην κάμερα ελάχιστες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (αν όχι την παραμονή της δολοφονίας). Αυτή την εμφάνιση των Κυριτσόπουλου-Λαγού οι νεοναζιστές την κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό, γιατί το περιεχόμενό της τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Το βίντεο βρήκαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ, το κατέθεσαν ως Αναγνωστέο Εγγραφο και αναγνώστηκε (προβλήθηκε το βίντεο). Αξίζει να παραθέσουμε εκτεταμένα αποσπάσματα.

«Κυριτσόπουλος: Εχουμε και εμείς το δικαίωμα να κάνουμε και εμείς ένασωματείο… Θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι η αιτία που, συγχωρέστε με, συγχωρέστε τη σκέψη μου, γιατί ήθελα να πω ότι τα ημερομίσθια αυτά που παίρναμε μέχρικαι πριν δύο, τρία, τέσσερα χρόνια ήταν πολύ μεγάλα και υψηλά σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματάμας, να εγγυηθούμε στους εφοπλιστέςότι εάν φέρουν τα βαπόριατους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους» (η έμφαση δική μας).

«Λαγός: … Κοιτάμε πώς να τη βοηθήσουμε (σ.σ. τη Ζώνη) να αναπτυχθεί πάλιλίγο. Για την κατάντια φταίνε… οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια διέλυσαν τα πάντα. Δυστυχώςόταν υπήρχανπολλά καράβια στην Ελλάδα και που οι εφοπλιστές έφερναν τα καράβια τους να δουλέψουν εδώαυτοί οι άνθρωποι κάνανε τρομακτικές απεργίες για ασήμαντα πράγματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές».

Λαγός και Κυριτσόπουλος μιλούν σαν ντουντούκες των εργολάβων της Ζώνης, οι οποίοι έλεγαν τα ίδια ακριβώς πράγματα. Και βέβαια, τέτοιες συμπτώσεις απόψεων ανάμεσα σε καπιταλιστές από τη μια και σε στελέχη μιας νεοναζιστικής συμμορίας από την άλλη, δεν αναπτύσσονται με την… επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Προκύπτουν από κρυφές συμφωνίες… με το αζημίωτο.

Οταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της εξέτασης των στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, επεσήμαναν ότι οι χρυσαυγίτες επιδιώκουν δουλεμπορικά μεροκάματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών έσκιζαν τα ρούχα τους, αρνούμενοι την κατηγορία ότι η ΧΑ έστησε το δουλεμπορικό σωματείο για να συνθλίψει τα μεροκάματα στη Ζώνη. Το βίντεο τους ξεμπροστιάζει, καθώς Λαγός και Κυριτσόπουλος εμφανίζονται να εκθέτουν τα βρόμικα αντεργατικά σχέδιά τους. Γι’ αυτό και προσπάθησαν να το κρατήσουν κρυφό.

Ο Λαγός, μετά τα γεγονότα του Περάματος, μετά τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση υπέρ των συμφερόντων των εργολάβων της Ζώνης (δείτε εδώ). Σ’ αυτή, ζητά κίνητρα για τους καπιταλιστές, αλλά δε λέει λέξη για ευθύνες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την ανεργία στη Ζώνη. Προσπάθησε να σκορπίσει μελάνι σαν τη σουπιά, χωρίς πάντως να κρύψει το μεγάλο ενδιαφέρον του για τους… λιμοκτονούντες καπιταλιστές.

Εγλειψαν το δικαστήριο

Με τη δημοσίευση του άρθρου κάποιου Αλεξανδράκη για τη «δίκη του Σωκράτη», ο φίρερ παρομοίασε τον εαυτό του με τον Σωκράτη, θύμα… προκατάληψης, πολιτικής αντιπαλότητας και δικαστικής πλάνης, και προδίκασε την… άδικη καταδίκη του. Παράλληλα, έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει μια επίθεση απαξίωσης της προέδρου και όλης της σύνθεσης του δικαστηρίου. Τη σκυτάλη πήραν Λαγός και Καρακώστας, ενώ πριν απ’ αυτούς το δικαστήριο είχε απαξιώσει ο Κασιδιάρης, σε συνέντευξη που έδωσε στις 10 Μάρτη του 2017 στο Αstra TV του Βόλου. Ρωτήθηκε τι γίνεται με τη δίκη και απάντησε: «Σας καλώ να έρθετε ως δημοσιογράφος να παρακολουθήσετε τη δίκη της ΧΑ. Να πάρετε ποπκόρν και κόκα κόλα, γιατί αυτά που γίνονταιστη δίκη είναι για γέλια στην κυριολεξία»!

Ο συνήγορος του Κασιδιάρη, Δ. Παπαδέλης, γνώριζε φυσικά αυτή τη συνέντευξη του πελάτη του. Παρολαυτά, στις 26 Οκτώβρη που συνεχιζόταν η παρουσίαση μέρους της… «ήρεμης και μεστής κοινοβουλευτικής δράσης» του Κασιδιάρη, ήρθε να καταθέσει εκδοχή για το δικαστήριο διαμετρικά αντίθετη απ’ αυτήν που είχε κάνει ο πελάτης του στο Αstra TV. Εννοείται πως η νέα εκδοχή που κατατέθηκε στο δικαστήριο ήρθε μετά από συνεννόηση με τον (καλύτερα μετά από εντολή του) Κασιδιάρη. «Δεν θα επιτρεπόταν να λεχθούν τέτοιες προσεγγίσεις σε ένα δικαστήριο, το οποίο τηρεί άψογα τη διαδικασία επί τόσο χρονικό διάστημα, με τέτοιες εντάσεις και με τέτοιακρίσιμα θέματα που ανά καιρούς αναφύονται», είπε ο Παπαδέλης (χωρίς να μας εκπλήξει, γιατί ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε).

Τα παλικάρια τύπου Κασιδιάρη, τώρα που τα ζώνουν τα φίδια και διαβλέπουν ότι η καταδίκη τους είναι μονόδρομος, αλλάζουν την τακτική και αρχίζουν να γλείφουν εκεί που έφτυναν, κάνοντας ταυτόχρονα κωλοτούμπες. Φαίνεται πως η διορθωτική δήλωση Κασιδιάρη για το ρόλο του δικαστηρίου δε θεωρήθηκε αρκετή από τον φίρερ, γι’ αυτό και ανέθεσε στον αδελφό του και κύριο οργανωτή της υπερασπιστικής γραμμής του, Π. Μιχαλόλια, να κάνει στις 30 Οκτώβρη μια αναλυτική δήλωση. Για το ποιος καθυστερεί τη δίκη, για το ότι θα ασκήσουν όλα τα υπερασπιστικά τους δικαιώματα (εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχιστεί η τακτική της ανάγνωσης εκατοντάδων ερωτήσεων), για την ακροαματική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με απόφαση του ίδιου του δικαστηρίου, για τους συνήγορους υπεράσπισης που δήθεν δε δημιούργησαν και δε θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Αφού τα είπε όλ’ αυτά, ο Π. Μιχαλόλιας κατέληξε: «Δηλώνουμε  ότι έχουμε απόλυτηεμπιστοσύνη να δεχθούμε οποιαδήποτε απόφαση και οποιαδήποτε  κρίση του δικαστηρίου σας»!

Τις συνηθίζει αυτού του τύπου τις κωλοτούμπες ο φίρερ, όταν σφίγγει ο κλοιός γύρω του. Μας τις έχει επιδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα στην απολογία του, όταν καταδίκαζε όλη την εγκληματική δράση της ΧΑ, μολονότι τίποτα δε γίνεται στη ΧΑ αν δεν κινείται στο πλαίσιο της γραμμής και των εντολών του.

Στην ιστοσελίδα μας θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη τη δήλωση του Π. Μιχαλόλια (δείτε εδώ), που σκόπιμα λογοκρίθηκε στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών, για να μην παρακολουθήσουν τα μέλη και τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας τη νέα κωλοτούμπα του φίρερ τους. Θα ανεβάσουμε, επίσης, την απολογία του φίρερ στους ανακριτές, για να θαυμάσουν τις… αθλητικές του ικανότητες (δείτε εδώ).

ΚΟΝΤΡΑ