Μαθητές «μεταμόρφωσαν» το σχολείο τους ζωγραφίζοντας τις αίθουσες (φωτογραφίες)

324

Την πρωτοβουλία να ζωγραφίσουν τους τοίχους σε όλες τις αίθουσες του σχολείου τους, πήραν οι  μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Μάλαμα Σιδηροπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για το τελικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε αλλά και για το μεράκι των παιδιών.

Συνολικά βάφτηκαν 13 αίθουσες» τόνισε και συμπλήρωσε: «οι ομάδες των παιδιών με την επίβλεψη δυο υπεύθυνων καθηγητών σε ώρες εκτός λειτουργίας σχολείου και κυρίως Σαββατοκύριακα, αρχικά έβαψαν τους τοίχους και στη συνέχεια ζωγράφισαν τον κάθε τοίχο που τους διατέθηκε απέναντι από τον πίνακα. Υπήρχε η καθοδήγηση των καθηγητών, αλλά η πρωτοβουλία, η έμπνευση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά που επέλεξαν τη θεματολογία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους».

«Με τη δράση τους αυτή», υπογραμμίζει η διευθύντρια του σχολείου, «οι μαθητές ανέδειξαν στοιχεία εθελοντισμού, συνεργατικότητας, ενθουσιασμού, φαντασίας και δημιουργικότητας. Η ανταμοιβή των μαθητών είναι το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο σεβασμός που θα δείξουν στην προσωπική τους δουλειά».

Η κ. Σιδηροπούλου ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, καθώς ο δήμος κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος της προμήθειας των χρωμάτων, ενώ η δήμαρχος σε δηλώσεις της συνεχάρη τους μαθητές για την ιδέα που είχαν, για τη συνεργασία που ανέπτυξαν και την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα πετυχημένης πρωτοβουλίας τους. Συνεχάρη επίσης, τη διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου, δεδομένου ότι -όπως είπε- αυτοί ενέπνευσαν, ενθάρρυναν και υποστήριξαν την πρωτοβουλία των μαθητών.

kathimerini.gr