Δελτίο τύπου – Μαζική η στήριξη στην αντιφασιστική δίκη της 7 Νοέμβρη

Στις 7 Νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη των τραμπούκων φασιστών που επιτέθηκαν στην αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα.

Το Σάββατο 26 Μάη μια ομάδα φασιστών μαζεμένοι στα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων ζώνης Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και πέτρες επιτέθηκαν στην πολιτική παρέμβαση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος και κατευθύνονταν στα Καραβάκια. Η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση των μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. απέκρουσε τη δολοφονική επίθεση και ανάγκασε τους τραμπούκους να οπισθοχωρήσουν στα γραφεία τους.

Η δικαστική αυτή μάχη αποτελεί σημαντικό τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος αφού – για πρώτη φορά μετά την κεντρική Δίκη της χρυσής αυγής – το κόμμα των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα βρίσκεται ξανά κατηγορούμενο για εγκληματικές ενέργειες. Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα πετύχουμε άλλη μια συντριπτική νίκη απέναντι στους φασίστες.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο να αποτελειώσουμε τα απομεινάρια της χρυσαυγίτικης γιάφκας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα, πως το εργατικό κίνημα είναι έτοιμο να αντισταθεί στο νέο κύκλο αντεργατικών πολιτικών που προετοιμάζει η ακροδεξιά. Στη Ζώνη και στο Λιμάνι θα διαλυθούν οι τελευταίοι θύλακες, οι εργοδότες – εφοπλιστές – εργολάβοι έχουν πάρει τα πρώτα μηνύματα.

Παράλληλα, όμως, με την καθημερινή μάχη που δίνουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής πρέπει να εμποδίσουμε την κρατική γραφειοκρατία των δικαστηρίων να θυματοποιήσει τους ναζί. Η αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης 7 Νοέμβρη θα μεταφέρει τον παλμό και την αποφασιστικότητα των εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, θα σπάσει την τρομοκρατία που θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν οι ναζί μαζί με την αστυνομία και θα μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία δηλώνουν την ενεργή και έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ, ο σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Νίκαιας Ρέντη, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ, ο σύλλογος Εκτάκτων Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων, το Σωματείο Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΒΧΨΑ, το ΣΒΕΟΔ είναι μία σειρά από εργατικά σωματεία που καταδικάζουν την φασιστική επίθεση και ζητούν την καταδίκη των τραμπούκων.

Μαζί τους οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής του Φυσικού της Φιλοσοφικής και της Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΕΜΜΕ, των Χημικών Μηχανικών των Μεταλλειολόγων των Ηλεκτρολόγων του ΕΜΦΕ των Πολιτικών Μηχανικών των Μηχανολόγων και του ΣΜΣ του ΕΜΠ, το Οικονομικό Νομικής, η ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, η ΑΣΟΕΕ, το ΠΑΠΕΙ και η ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά όπως και η Αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους και καλούν στην συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Ο καθηγητής Γιάννης Μηλιός και ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής δηλώνουν επίσης την συμπαράστασή τους και απαιτούν την καταδίκη των πραγματικών ενόχων της επίθεσης.

Ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος και η συνδικαλίστρια ιατρός του Κρατικού Νίκαιας Όλγα Κοσμοπούλου βρίσκονται στον κατάλογο μαρτύρων μαζί με τους Αντώνη Νταλακογιώργο πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, Τάκη Καραγιαννάκη Αντιδήμαρχο Περάματος και εκπροσώπους από ΝΑΥΜΑΧΗΑ (δημοτική κίνηση της Σαλαμίνας) και των οργανώσεων ΕΕΚ και ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 9πμ στα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταφέρει τον παλμό και την αποφασιστικότητα των εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, θα σπάσει την τρομοκρατία που θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν οι ναζί μαζί με την αστυνομία και θα μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.

Οι γειτονιές και οι χώροι δουλειάς σε Πέραμα και Σαλαμίνα ανήκουν στο ταξικό κίνημα και όχι στις φασιστικές οργανώσεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Να συλληφθούν – καταδικαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φασίστες της ενέδρας στις 26/05.

Να αθωωθούν οι αντιφασίστες κατηγορούμενοι.

Να κλείσει το εργοδοτικό σωματείο “Αγ. Νικόλαος” και η ναζιστική γιάφκα του.

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2018

_______________________________
OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
693 968 4508
orma@riseup.net
ormantifa.org
Περιοχή συνημμένων