ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Εν αναμονή της μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο δικαιοσύνης δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στις εξελίξεις.

Ζούμε σε μια χώρα που η «δικαιοσύνη» εκτελεί τις παραγγελίες της αστυνομίας, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές που φτάνουν δυο ζωές, ενω οι τηλεφωνικές υποκλοπές με την αυθαίρετη ερμηνεία τους και το ποινικό παρελθόν του κατηγορουμένου αποτελούν στοιχεία ενοχής

Η ελλαδα αυτή την στιγμή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προφυλακισεων καθώς και ισοβιτων κρατουμένων (το 10% φυλακισμένων εκτίουν ποινές ισοβιων)

Ο απαρχαιωμένος ποινικός κώδικας που ισχύει απο το 1955 ευνοεί την δικαστική αυθαιρεσία και την βιομηχανία κατασκευής ενόχων.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί πρέπει να γίνουν πράξεις χωρίς παγίδες και εξαιρέσεις.

Για αυτό απαιτούμε να επισκεφθούν τις φυλακές εκπρόσωποι του υπουργείου ώστε να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους κρατούμενους για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα.

Οφείλουν να ακούσουν και την δική μας φωνή που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες του φασιστικού ποινικού κώδικα που ισχύει σήμερα.

Για αυτό συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή τόσο του σωφρονιστικού κώδικα οσο και για τον ποινικό και σε πρώτη φάση κρατάμε ανοιχτά τα κελιά μας κατά το μεσημεριανό κλείδωμα (12:00 -14:00) καθώς και το προαύλιο το απόγευμα εως τις 18:0

ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΏΔΙΚΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων Αντρικών Φυλακών Κορυδαλλού

athens.indymedia.org