Η Δίκη της ΧΑ θα τελειώσει …απαρατήρητα #δίπλα_μας;

https%3A//gogetfunding.com/goldendawnwatch/

Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται …υπερήφανοι επειδή απλά και μόνο γεννήθηκαν: Επειδή έτυχενα γεννηθούν σε κάποιο μέρος. Μερικοί, μάλιστα, νιώθουν οι ίδιοι(!) υπερήφανοι, επειδή κάποιοι άλλοι άνθρωποι, που έζησαν στον ίδιο τόπο ίσως και χιλιάδες χρόνια πριν από αυτούς, έκαναν κάτι ηρωικό ή κάτι σπουδαίο.

Στο μεταξύ, ανάμεσά μας, σύγχρονοι αγωνιστές, ακούραστοι -και αφανείς- ήρωες της καθημερινότητας, δίνουν τον αγώνα τους για αυτό που θεωρούν σωστό, τίμιο και δίκαιο.

Μπορεί να μην έχουμε όλοι το θάρρος, την αυταπάρνηση, την επιμονή, τον χρόνο, τη διάθεση ή τις ικανότητες τους.
Μπορεί η αστυνομία, η δικαιοσύνη να μην κινήθηκαν νωρίς, να ολιγώρησαν ή να αδιαφόρησαν στην αρχή.
Μπορεί τα κόμματα κυρίως τα ΜΜΕ να ΜΗΝ αντιμετωπίζουν τη Δίκη της Χρυσής Αυγής ως ένα ιστορικό γεγονός που πρέπει να τύχει της καταγραφής και προβολής που της πρέπει.
Μπορεί ορισμένοι και να καλοβλέπουν, ακόμα, την άνοδο της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού, του ρατσισμού, έως και του φασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη.
Μπορεί και μερικά κόμματα, πολιτικοί ή ολιγάρχες και να προσβλέπουν, ακόμα, στο νεοναζισμό στο νεοφασισμό, στο ρατσισμό και στον εθνικισμό ως μια «Χρυσή» εφεδρεία για την εδραίωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους.
Αλλά, μπορεί και πολλοί από εμάς μπορεί να μην έχουμε το χρόνο, τις ικανότητες, την αφοσίωση και την υπομονή για να επιτελέσουμε το έργο του Golden Dawn Watch
ΟΜΩΣ, ένας καφές, μια ταβέρνα ή έξοδος λιγότερη αξίζει, άραγε, περισσότερο από 3,5 χρόνια λειτουργίας, 280 αναφορές, 27.600 followers κοινωνικών δικτύων, 3,289 σελίδες πρακτικών, 3.205 αναρτήσεις στο facebook, 60.801 αναρτήσεις στο twitter καθημερινά

Μπορούμε
 ο καθένας μας -όσο και όπως μπορεί- να σταθεί δίπλα τους και να συνδράμει. Όπως βρίσκονται και αυτοί #δίπλα_μας τα τελευταία 4 χρόνια σχεδόν. Και το να συνδράμεις, να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο αυτό είναι κάτι που αξίζει να για αισθάνεσαι υπερήφανος!

Το Παρατηρητήριο της Δίκης της Χρυσής Αυγής καταγράφει καθημερινά, ζωντανά και  συστηματικά ένα από τα σπουδαιότερα δικαστικά γεγονότα της ιστορίας μας.

Ακολουθεί η παρουσίαση της Καμπάνιας #δίπλα_μας από το http://goldendawnwatch.org/?page_id=4364 Για την αντιγραφή: @makaronoteras )

Καμπάνια χρηματοδότησης: Σας θέλουμε #δίπλα_μας

Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, 280 αναφορές, 27.600 followers κοινωνικών δικτύων, 3,289σελίδες πρακτικών, 3.205 αναρτήσεις στο facebook, 60.801 αναρτήσεις στο twitter, το Golden Dawn Watch χρειάζεται τη βοήθειά σας.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής μια που μπαίνει στην τελική της ευθεία, και προκειμένου το παρατηρητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα στηρίζοντας τους εθελοντές στην πολύ σημαντική και δύσκολη δουλεία τους, απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς, προκειμένου να συγκεντρώσει τα κονδύλια που χρειάζεται για τη λειτουργία του και το 2019. 

Στηρίξτε το Goldendawnwatch με μια δωρεά ή βοηθήστε να φτάσει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για τη συνέχιση της παρακολούθησης της #GDtrial και το 2019. Σας θέλουμε #δίπλα_μας.


Η Δίκη

Στις 20 Απριλίου του 2015 ξεκίνησε μια από τις σημαντικότερες δίκες της ελληνικής ιστορίας
 Μια δίκη σταθμός για τα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. 

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, ξετυλίχτηκε ένα κουβάρι υποθέσεων ρατσιστικών και φασιστικών εγκλημάτων των οποίων η διερεύνηση οδήγησε σε ένα βαρύ κατηγορητήριο για 68 κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και πυρηνάρχες και μέλη τοπικών οργανώσεων του κόμματος ο οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε πλήθος αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα στο κατηγορητήριο έχουν συσχετιστεί δεκάδες υποθέσεις επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, αριστερές, αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και άτομα.

Το Παρατηρητήριο 

Το Goldendawnwatch από το πρώτο λεπτό της διαδικασίας βρίσκεται στις αίθουσες που διεξάγεται η δίκη και τα τελευταία 3,5 χρόνια μεταδίδει ζωντανά και ανελλιπώς όλα όσα λέγονται και γίνονται σε κάθε δικάσιμο.

Το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 ως μια πρωτοβουλία παρακολούθησης της διαδικασίας, από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό Λόγο της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων ενώ υποστηρίζεται από πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων

Παρακολουθούμε μέσω μιας ομάδας διαπιστευμένων συνεργατών κάθε δικάσιμο από την αρχή ως το τέλος, μεταδίδοντας ζωντανά τη διαδικασία από τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων του Goldendawnwatch και δημοσιεύουμε για κάθε δικάσιμη ημέρα μια συνοπτική αναφορά.

Πως Δουλεύει το Goldendawnwatch

Tο Goldendawnwatch επιπλέον της παρακολούθησης και μετάδοσης της διαδικασίας παρεμβαίνει με δελτία τύπου, συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και εισηγήσεις σε σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπομπές, προκειμένου να συμβάλλει στην ενημέρωση για την πορεία αυτής της κρίσιμης για την κοινωνία και τη δικαιοσύνη διαδικασίας. Η ομάδα του Goldendawnwatch αποτελείται από 10 άτομα που συνεργάζονται με το GDW σε εθελοντική βάση και είναι χωρισμένα σε ομάδες δράσεων. Οι ομάδες είναι επιφορτισμένες με τις παρακάτω δραστηριότητες: 

Συντακτική ομάδα – Συντονισμός 
Παρακολούθηση της διαδικασίας
 
Μετάδοση της διαδικασίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Συγγραφή και ανάρτηση των αναφορών
 
Διαχείριση των ενημερωτικών δράσεων
 
Διαχείριση του αρχείου
Διαχείριση της επικοινωνίας του Παρατηρητηρίου

Γιατί σας θέλουμε #δίπλα_μας

Για τη διαχείριση του Παρατηρητηρίου υπεύθυνος φορέας είναι η ΕλΕΔΑ ενώ η χρηματοδότηση του παρατηρητηρίου και η στήριξη των εθελοντών την τελευταία 3ετία ήταν εφικτή μέσα από χρηματοδοτήσεις διαφόρων ιδρυμάτων.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής μια που μπαίνει στην τελική της ευθεία, και προκειμένου το παρατηρητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα στηρίζοντας τους εθελοντές στην πολύ σημαντική και δύσκολη δουλεία τους, απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς, προκειμένου να συγκεντρώσει τα κονδύλια που χρειάζεται για τη λειτουργία του και το 2019.

undefined


Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για πολλούς ακόμα που δεν χωράνε σε αυτό το κείμενο, σας θέλουμε #δίπλα_μας 

Στηρίξτε το Goldendawnwatch 
με μια δωρεά ή βοηθήστε να φτάσει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για τη συνέχιση της παρακολούθησης της #GDtrial και το 2019.

31/10/2018, enfo.gr