Μαζική στήριξη στην αντιφασιστική δίκη της 7 Νοέμβρη

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο (Τετάρτη 7 Νοέμβρη) στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Πειραιά καλεί η ΟΡΜΑ στη δίκη «για τη δολοφονική ενέδρα που έστησε ο τελευταίος χρυσαυγίτικος πυρήνας στο Πέραμα, το «σωματείο Άγιος Νικόλαος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το  Σάββατο 26 Μάη μια ομάδα φασιστών μαζεμένοι στα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων ζώνης Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και πέτρες επιτέθηκαν στην πολιτική παρέμβαση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος και κατευθύνονταν στα Καραβάκια. Η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση των μελών και φίλων της ΟΡΜΑ.απέκρουσε τη δολοφονική επίθεση και ανάγκασε τους τραμπούκους να οπισθοχωρήσουν στα γραφεία τους.

Η δικαστική αυτή μάχη αποτελεί σημαντικό τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος αφού – για πρώτη φορά μετά την κεντρική Δίκη της χρυσής αυγής – το κόμμα των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα βρίσκεται ξανά κατηγορούμενο για εγκληματικές ενέργειες. Μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες θα πετύχουμε άλλη μια συντριπτική νίκη απέναντι στους φασίστες.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο να αποτελειώσουμε τα απομεινάρια της χρυσαυγίτικης γιάφκας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά να δώσουμε και ένα ισχυρό μήνυμα, πως το εργατικό κίνημα είναι έτοιμο να αντισταθεί στο νέο κύκλο αντεργατικών πολιτικών που προετοιμάζει η ακροδεξιά. Στη Ζώνη και στο Λιμάνι θα διαλυθούν οι τελευταίοι θύλακες, οι εργοδότες – εφοπλιστές – εργολάβοι έχουν πάρει τα πρώτα μηνύματα».

Η ΟΡΜΑ ζητά «να κλείσει η χρυσαυγίτικη γιάφκα του Αγ. Νικολάου στο Πέραμα, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συμμετέχοντες της φασιστικής ενέδρας της 26ης Μάη και να αθωωθούν οι αντιφασίστες–θύματα σκευωρίας».

Την καταδίκη των δραστών ζητούν και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ, ο σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Νίκαιας Ρέντη, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟ, ο σύλλογος Εκτάκτων Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων, το Σωματείο Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΒΧΨΑ, το ΣΒΕΟΔ και άλλα εργατικά σωματεία.

Παράλληλα, στη συγκέντρωση καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής του Φυσικού της Φιλοσοφικής και της Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΕΜΜΕ, των Χημικών Μηχανικών των Μεταλλειολόγων των Ηλεκτρολόγων του ΕΜΦΕ των Πολιτικών Μηχανικών των Μηχανολόγων και του ΣΜΣ του ΕΜΠ, το Οικονομικό Νομικής, η ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, η ΑΣΟΕΕ, το ΠΑΠΕΙ και η ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά όπως και η Αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους και καλούν στην συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν, σύμφωνα με την ΟΡΜΑ, o καθηγητής Γιάννης Μηλιός και ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής, ενώ στον κατάλογο των μαρτύρων βρίσκονται ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος, η συνδικαλίστρια ιατρός του Κρατικού Νίκαιας Όλγα Κοσμοπούλου, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, ο αντιδήμαρχος Περάματος Τάκης Καραγιαννάκης και εκπρόσωποι από ΝΑΥΜΑΧΗΑ (δημοτική κίνηση της Σαλαμίνας) και οργανώσεων ΕΕΚ και ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

efsyn.gr