Δεσμεύσεις Διοίκησης Εφετείου και δελτίο τύπου Υπουργείου Δικαιοσύνης για εντατικοποίηση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Δημοσιοποιούμε ενημέρωση για τη σημερινή συνάντηση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής με τον Πρόεδρο Εφετών και Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο:

Αντιπροσωπεία συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη Χ.Α. επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Πρόεδρο Εφετών κ. Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών μας για την επιτάχυνση της δίκης.

Κατατέθηκε και το συνημμένο συμπληρωματικό (σε εκείνο της 9/10/2018) υπόμνημα, το οποίο απευθύνεται και στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, στον οποίο εστάλη, και ο οποίος εξακολουθεί εδώ και έναν μήνα να μην απαντά στο αίτημά μας να τον συναντήσουμε για το παραπάνω θέμα.

Ο κ. Κ. Σταμαδιάνος δεσμεύθηκε για τα παρακάτω :

1) Απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από κάθε άλλη υπηρεσία από τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης.

2) Διεξαγωγή της δίκης κατά κανόνα στο Εφετείο προσωρινά, στην προοπτική της πλήρους και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο.

3) Επιτάχυνση της δίκης με ρυθμό διεξαγωγής άνω των 15 δικασίμων μηνιαίως, εκ των οποίων όχι περισσότερες των 3-4 στον Κορυδαλλό.

Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε.

Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο και λήξης των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομώτερο δυνατό παραμένει εκκρεμές, σύμφωνα και με την αναφερόμενη στο υπόμνημα Υ.Α.

Αθήνα, 7/11/2018

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας

Κώστας Παπαδάκης.

jailgoldendawn.com