Θετικές οι εξαγγελίες για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, δηλώνει η Πολιτική Αγωγή

Έπειτα από συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον προϊστάμενο του Εφετείου
Συνάντηση με τον τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο είχε σήμερα αντιπροσωπεία των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση αιτημάτων που ήδη έχει υποβάλει η Πολιτική Αγωγή. Έτσι τα μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απαλλάσσονται από τον Ιανουάριο και μέχρι τη λήξη της δίκης, από κάθε άλλη υπηρεσία. Επίσης η διεξαγωγή της δίκης θα γίνεται κατά κανόνα κυρίως στο Εφετείο αντί του Κορυδαλλού με προοπτική την πλήρη και αποκλειστική διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Τέλος θα προσδιορίζονται δικάσιμοι που θα υπερβαίνουν τις 15 το μήνα, από τις οποίες σε πρώτη φάση μόνο οι 3 ή 4 θα διεξάγονται στον Κορυδαλλό.

Σε γραπτή δήλωσή της η Πολιτική Αγωγή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε. Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο και λήξης επιτέλους των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομότερο δυνατό παραμένει εκκρεμές». Οι συνήγοροι τονίζουν επίσης ότι δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης στο αίτημά τους για συνάντηση που του έχουν υποβάλει εδώ και έναν μήνα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ