Νορβηγία: Νατοϊκοί στρατιώτες συνέλαβαν αυτιστικό άνδρα

nato norge1

Έναν άνθρωπο με διάγνωση αυτισμού συνέλαβαν, έβαλαν χειροπέδες και του κάναν σωματικό έλεγχο τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στην άσκηση Trident Juncture στην Νορβηγία επειδή περπατούσε γρήγορα και δεν σταμάτησε!!!

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Namsos την περασμένη Τετάρτη στις 31 Οκτώβρη

Ο άνθρωπος, ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό, έκανε τον συνηθισμένο του περίπατο κοντά στα εγκατελειμμένα κτίρια Sirgmustafa, τα οποία έχουν γίνει βάση για 200 στρατιώτες που συμμετέχουν στην ΝΑΤΟική άσκηση Trident, γράφει η Νορβηγική εφημερίδα Namdalsavisa.

Μόλις πλησίασε στα κτήρια οι στρατιώτες του έδωσαν εντολή να σταματήσει. Όταν δεν υπάκουσε, η συμπεριφορά του θεωρήθηκε «ύποπτη» οι βαριά οπλισμένοι στρατιώτες τον έπιασαν, του βάλαν χειροπέδες, και τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο

«Δεν ήμουν εντελώς ακίνητος, αλλά δεν απομακρύνθηκα. Είχαν όπλα στα χέρια τους. Οι στρατιώτες μου άρπαξαν τα χέρια μου, με κράτησαν βίαια και μου είπαν ότι έπρεπε να έχω τα χέρια μου πίσω στην πλάτη. Στη συνέχεια μου έβαλαν χειροπέδες στα δύο χέρια μου και αργότερα χρησιμοποίησαν κλειδιά για να τις ξεκλειδώσουν. Ήταν απαίσια. Έχω μώλωπες», είπε ο 46χρονος στην τοπική εφημερίδα και έδειξε τον αριστερό καρπό του.

Οι συγγενείς του άνδρα είπαν ότι έχει πρόβλημα με τον ύπνο και το περιστατικό του δημιούργησε τραύμα.

Εξηγούν ότι η διάγνωσή του, μεταξύ άλλων, του δημιουργεί αγχωτικές καταστάσεις και έχει δυσκολία να ηρεμήσει. Ο ίδιος πάντως λέει πως δεν προσπάθησε να ξεφύγει από τους στρατιώτες.

Nato norge

Οι Ένοπλες δυνάμεις εκφράζουν την λύπη τους αλλά καλύπτουν τους στρατιώτες

Ο Διοικητής Frank Staurset επιβεβαιώνει ότι υπήρξε ένα περιστατικό την περασμένη Τετάρτη. Λέει ότι ο άνθρωπος δεν υπάκουσε στις διαταγές, αλλά αντίθετα προσπάθησε να απομακρυνθεί γρήγορα από την περιοχή. Θεωρήθηκε ύποπτος, αλλά «λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος συνελήφθη».

«Λυπούμεθα που είχε αυτή την εμπειρία, και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς. Την ίδια στιγμή, θα ήθελα να τονίσω ότι στρατιώτες μας έχουν κάνει τη δουλειά για την οποία είναι ταγμένοι», λέει στο περιοδικό.

Πάνω από 50.000 στρατιώτες από 30 χώρες και η Ελλάδα με 4 μαχητικά αεροπλάνα, συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και 30 χρόνια.

Άλλα λέει ο παθών και άλλα ο Διοικητής. Η ουσία είναι πως η Νατοική άσκηση έχει αναστατώσει και κατατρομοκρατήσει την κοινή γνώμη της Νορβηγίας ιδιαίτερα σε περιστατικά σαν κι αυτό όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται ακριβώς όπως είναι “ταγμένοι”. Σαν δυνάμεις κατοχής!

atexnos.gr