Τραυματίας από Ισραηλινά πυρά ο διαδηλωτής σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα(video)

Την εικόνα του φωτογράφου Μουσταφά Χασούνα, η οποία για άλλη μια φορά θύμισε τηνακλόνητη αποφασιστικότητα των Παλαιστίνιων απέναντι στην στρατιωτική κατοχή που αντιμετωπίζουν, είδαν, θαύμασαν και μοιράστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αυτό όμως δε φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα τις στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ, με αποτέλεσμα ο Άμρο να είναι ένας από τους τραυματίες της διαδήλωσηςτης Δευτέρας, χτυπημένος στο πόδι από σφαίρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο τραυματισμός του ήρθε κατά τη διάρκεια της καταστολής μιας διαδήλωσης με βάρκες στην πόλη Μπεΐτ Λαχίγια, στη βόρεια πλευρά της Γάζας.Το Ισραηλινό Ναυτικό άνοιξε πυρ με σφαίρες και δακρυγόνα κατά των περίπου 15 συγκεντρωμένων Παλαιστινιακών βαρκών που ξεκίνησαν από το λιμάνι της Πόλης της Γάζας για να βγουν από τηναποκλεισμένη ζώνη, με αποτέλεσμα ο Άμρο να είναι ένας από τους διαδηλωτές που χρειάστηκε να μεταφερθούν από τραυματιοφορείς, ευτυχώς όμως χωρίς τελικά να κινδυνέψει η ζωή του.
Η αλήθεια είναι ότι ο 20χρονος Παλαιστίνιος γνώριζε πολύ καλά τις πιθανότητες να πάθει κάτι κακό, σε δηλώσεις που έκανε στο Al Jazeera λίγες μέρες νωρίτερα:

«Αν σκοτωθώ, θέλω να τυλιχτώ σε αυτή την ίδια σημαία. Απαιτούμε το δικαίωμά μας να επιστρέψουμε (σ.σ. στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη), και διαδηλώνουμε για την αξιοπρέπειά μας, και για την αξιοπρέπεια των μελλοντικών γενεών.»

Όπως δήλωσε σε άλλη πηγή ο Άμρο, από τότε που ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Γάζας 11 χρόνια πριν, δεν έχει καταφέρει να φύγει από την πολύπαθη Λωρίδα. Δεν έχει χάσει ούτε μία κινητοποίηση επίσης, από τότε που αυτές ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου και συνεχίζονται κάθε Παρασκευή και Δευτέρα και όπως δήλωσε, θα συνεχίσει «όποιο κι αν είναι το κόστος γι’αυτόν».
Όντως, ξέρει πολύ καλά….για τι πράγμα μιλάει !!!

patrinaki.blogspot.com