Ράμα: Προβοκάτορες στην κηδεία του Κατσίφα-Αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας η ελληνική μειονότητα

Απάντηση σε σχόλια συμπατριώτη του για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έδωσε στα social media ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα

Απαντώντας στον χρήστη του Facebook που σχολίασε ανάρτηση του Ράμα, ζητώντας από τον τελευταίο να τοποθετηθεί για τους συμμετέχοντες στην κηδεία, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών».

«Όποιος ήρθε να προκαλέσει, ήρθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας στον συμπατριώτη του με το ψευδώνυμο Lucky Boy London που του ζήτησε να παρέμβει και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος»

Πάντως ο Έντι Ράμα σημείωσε στον χρήστη του Facebook ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο «Γραικός» (greku). «Είναι το ίδιο αηδιαστικό με αυτούς που λένε ‘’Αλβανοί’’ στην άλλη πλευρά! Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της μειονότητας δεν είναι ‘’Γραικοί’’, αλλά αξιοπρεπείς και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας», σημειώνει.

Έσπευσε δε να διαχωρίσει αυτούς που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κατσίφα:

«Η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» σχολίασε.

«Ένα έθνος (σ.σ: το Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια», έγραψε ακόμη ο Ράμα.

alfavita.gr