Πανθεσσαλική αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στο Στεφανοβίκειο

Με αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις από τη Θεσσαλία, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου αντιπολεμική συγκέντρωση στο Στεφανοβίκειο και πορεία μέχρι το στρατόπεδο Περισάκη κατά της δημιουργίας νέων πολεμικών βάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή καθώς και στη Λάρισα.

Στη 1 μετά το μεσημέρι οργανώσεις και συλλογικότητες, όπως εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, της ΕΕΚ, της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, της ΛΑ-ΑΑΣ, της κατάληψης Ματσάγγου, του Χώρου Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών Βόλου, κ.α. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Στεφανοβικείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία περίπου τριών (3) χιλιομέτρων μέχρι την στρατιωτική εγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, την οποία περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν και τα εξής:

«Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχειας, είναι αυτή που ενισχύει τους δεσμούς με του πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το φασίστα πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου και του δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι.

Η παγκόσμια κρίση αφού τίναξε στον αέρα στην χρηματιστηριακή ευφορία, κήρυξε τον πόλεμο στους φτωχούς. Η διεθνής αστική τάξη αδυνατώντας να βρει λύση στα άλυτα προβλήματα του καπιταλισμού ισοπέδωσε με τα μνημόνια λαούς. Με τον πόλεμο ισοπέδωσε κυριολεκτικά ολόκληρες χώρες.

…Με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν ξανά και τον κίνδυνο ενός αιματηρού πολέμου να απειλεί την ανθρωπότητα, είναι καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων, να μπουν στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή ενός νέου μακελειού των λαών. Δεν θα αφήσουμε τους πραγματικούς τρομοκράτες αυτής της γης, αυτούς που έσπειραν τον όλεθρο τον περασμένο αιώνα, έχουν εγκληματήσει στις αρχές του νέου χωρίς να αντιτάξουμε τη διεθνιστική δύναμη της εργατικής τάξης και των λαών που υποφέρουν».

ert.gr