ΗΠΑ: Ομαδική φωτογραφία μαθητών σε ναζιστικό χαιρετισμό

Μια ομάδα μαθητών από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ στέκονται χαμογελαστοί στην είσοδο δικαστηρίου και χαιρετούν ναζιστικά.

Σύμφωνα με τον Independent, η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter από έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη «Καλωσήρθατε στο Μπαραμπού» και την περιγραφή «κάναμε ακόμα και το μαύρο παιδί να τον κάνει (τον ναζιστικό χαιρετισμό)».

Στην φωτογραφία απεικονίζονται περισσότεροι από 50 νεαροί, ντυμένοι με κουστούμια, ευδιάθετοι και με το χαμόγελο στα χείλη μπροστά από το δικαστήριο του Μπαραμπού, μιας μικρής επαρχιακής πόλης 10.000 περίπου κατοίκων. Οι περισσότεροι χαιρετούν ναζιστικά. Οι περισσότεροι -αλλά όχι όλοι- είναι λευκοί. Μόνο ένας ή δύο μαθητές δεν χαιρετά ναζιστικά και επιλέγουν να μην χαμογελούν.

Σήκωσαν λοιπόν το χέρι και χαιρέτησαν σαν ναζί. Για πλάκα; Πιθανά. Αλλά το έκαναν.  «Η φωτογραφία δεν αντανακλά τις εκπαιδευτικές αξίες και τα πιστεύω του σχολείου στο οποίο ανήκουν οι μαθητές», ανέφερε υπεύθυνη της τοπικής κοινότητας, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται.

Σύμφωνα με απόφοιτο του σχολείο που μίλησε στον Independent, η φωτογραφία ελήφθη τον περασμένο Μάιο και απαθανατίζει εφήβους μεταξύ 16 και 17 ετών. «Ξεκάθαρα, δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια προβληματική, προσβλητική συμπεριφορά δεν τιμωρήθηκε», ανέφερε. Η πράξη τους λοιπόν δεν είχε καμία συνέπεια.

Με ανάρτηση στο Facebook το τοπικό αστυνομικό τμήμα ανέφερε ότι είναι ενήμερο για την υπόθεση και την διερευνά. Το δημοσίευμα του Independent αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με τη διοίκηση του σχολείου για κάποιο σχόλιο.

imerodromos.gr