Νέες Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα

Το Ισραήλ κλιμακώνει την ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή, ως απάντηση στις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς μετά τη χθεσινή αιματηρή ισραηλινή εισβολή στο θύλακα.

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις, ανακοίνωσε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» κάνει λόγο από την πλευρά του για τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, παλαιστινιακά πυρά κατέστρεψαν ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας άνθρωπος, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας.

Στο νότιο Ισραήλ, λάμψεις από την αναχαίτιση πυραύλων από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας φώτιζαν τον ουρανό, καθώς οι σειρήνες ηχούσαν στη διάρκεια αυτού που ο στρατός λέει ότι ήταν μια ομοβροντία περισσότερων από 80 ρουκετών από τη Γάζα.

Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Η περιοχή κοντά στο φράχτη ήταν ήρεμη νωρίτερα σήμερα, έπειτα από μια ισραηλινή μυστική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, που οδήγησε σε μάχες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διοικητής της Χαμάς, άλλοι έξι Παλαιστίνιοι μαχητές και ένας Ισραηλινός συνταγματάρχης.

«Αντιδρώντας στο χθεσινό έγκλημα, η κοινή διοίκηση των παλαιστινιακών παρατάξεων ανακοινώνει ότι ξεκινά βομβαρδισμούς των οικισμών του εχθρού με δεκάδες ρουκέτες», ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις κηδείες των μαχητών.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (χθες), οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν 17 ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, αντιδρώντας στην ισραηλινή εισβολή και στα αεροπορικά πλήγματα, τα οποία η Χαμάς, η κυρίαρχη παλαιστινιακή ένοπλη δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ότι είχαν σκοπό να καλύψουν την υποχώρηση ενός αυτοκινήτου που είχαν χρησιμοποιήσει τα ισραηλινά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Anadolu