Ακόμα ένας διανομέας νεκρός στη Θεσσαλονίκη

Άλλος ένας διανομέας έχασε τη ζωή του σήμερα στη Θεσσαλονίκη μετά από τρεις εβδομάδες στην εντατική όπου νοσηλευόταν, αφού έπεσε θύμα τροχαίου κατά τη διάρκεια της δουλειάς του.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι ο άνδρας είχε χτυπηθεί «από διερχόμενο αυτοκίνητο που παραβίασε Stop εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με σοβαρότατα τραύματα στο νοσοκομείο».

Τα μέλη της Επιτροπής σημειώνουν πως «είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία 2 χρόνια» και καταγγέλλουν τους εργοδότες που δολοφονούν για 3 ευρώ/ ώρα και κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους, που χρονομετρούν, τους αναγκάζουν να τρέχουν και να δουλεύουν 10-12 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα, αντί να κάνουν προσλήψεις».

  • Καταγγέλλουμε τους εργοδότες  που μας έχουν ανασφάλιστους η υποασφαλισμένους γιατί δήθεν «δεν βγαίνουν», ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο!
  • Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας  βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά αν διαμαρτυρηθούμε μας απολύουν!
  • Καταγγέλλουμε όλους όσους ψηφίσαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, δήθεν για να φέρουν την «ανάπτυξη», αλλά τελικά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση, το θάνατο!

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι διανομείς, ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΜΕ και δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να την ανατρέψουμε, γιατί είναι ένας αγώνα για την αξιοπρέπεια μας, για την ίδια μας τη ζωή!

efsyn.gr