Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει αυτοκράτορας

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Επιχειρηματίας

Το «φάντασμα» στο Πανόραμα της Βούλας θέλει να επιστρέψει στα ΜΜΕ αλλά οι αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος δεν έχουν ξεπλυθεί

Κάπου στο Πανόραμα της Βούλας, σε μια μονοκατοικία ζει και ελπίζει σε επιχειρηματικό come back ο πάλαι ποτέ κραταιός επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο άνθρωπος που ονειρευόταν να γίνει αυτοκράτορας, αυτός που εποφθαλμιούσε να αγοράσει το Alfa Nero του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ζει μαζί με την μητέρα του και δέχεται σχεδόν καθημερινά εδώ και μήνες μια στρατιά συμβούλων και δικηγόρων.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν ως το «φάντασμα της Βούλας» τον επιχειρηματία που ανέβηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τις αρχές του 2000 μέχρι το 2012, τότε που γκρεμίστηκε από τον θρόνο του κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων.

Από την ημέρα που αποφυλακίσθηκε δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια δημόσια εμφάνιση, δείγμα και αυτό λένε οι καλά γνωρίζοντες της νοοτροπίας του.

Μιας νοοτροπίας που τον έχρισε το 2006 επιχειρηματία της χρονιάς με την «Νεοχημική» να έχει γιγαντωθεί και τις πωλήσεις του ομίλου να έχουν εκτοξευθεί στα οχτακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ!

Στα χρόνια που ακολουθούν, ο «Λούα-Λούα» όπως τον αποκάλεσαν μετά την ηχηρή του πτώση, προσπαθεί να εισχωρήσει παντού, από τα ΜΜΕ μέχρι το τραπεζικό σύστημα.

Μαζί με το δεξί του χέρι κ. Πέτρο Κυριακίδη θα επιδοθούν σε μπαράζ εξαγορών εφημερίδων και διαφόρων άλλων μέσων, κάνοντας πολύ κόσμο να αναρωτιέται, «που το πάει ο Λαυρέντης».

Το χρήμα ρέει άφθονο και το 2010 εξαγοράζει την Proton Bank, νοιώθοντας ότι είναι άτρωτος, τόσο πολύ ώστε να εμπλακεί ακόμη και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έχοντας παντρευτεί την Κατερίνα Νικολίτση με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, δεν φανταζόταν ποτέ -ειδικά την εποχή της παντοδυναμίας του- ότι η σύζυγός ως άλλη σύζυγος ενός Καίσαρα του επιχειρείν, θα φαινόταν μεν, αλλά δεν θα ήταν πιστή δε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η πρώην κ. Λαυρεντιάδη ερωτεύθηκε τον νεαρό επιχειρηματία κ. Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον οποίο γνώρισε μέσω ενός ψεύτικου προφίλ που δημιούργησε στο facebook.

Το δώρο και οι πομφόλυγες

Η πρώτη γνωριμία οδήγησε σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο ανάμεσα στους δύο ενώ η τότε σύζυγος του επιχειρηματία, έφτασε στο σημείο να γνωρίσει τον Ανδριαδάκη στον Λαυρεντιάδη ώστε να κάνουν δουλειές μαζί.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να διαπιστώσει ο τελευταίος ότι η φαγούρα στο μέτωπό του, εμπεριείχε και κάτι άλλο-την μεταφορική έννοια για το κέρατο που φυτρώνει μετά την απιστία-εκτός από τον κνησμό που προκαλεί το τσίμπημα ενός εντόμου.

Το δώρο που έστειλε στον Ανδριαδάκη τον Ιούνιο του 2012, ο οποίος αναίρεσε αργότερα την αρχική κατάθεσή του-γιατί άραγε;-ήταν μια ανθοδέσμη-βόμβα που τον τραυμάτισε, αλλά δεν τον σκότωσε.

Το ίδιο καλοκαίρι θα κάνει διακοπές διαρκείας στην Ελούντα μαζί με την σύζυγό του, σε μια προσπάθεια να σώσουν και πάλι τον γάμο τους.

Καταλύουν σε πολυτελές resort και την ημέρα της επετείου του γάμου τους ο Λούα-Λούα κλείνει όλη την παραλία για να απολαύσει ένα βίντεο με τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του γάμου τους.

Κατά την διάρκεια της ρομαντικής βραδιάς χιλιάδες πομφόλυγες-η σικ εκδοχή της φουσκάλας-εκτοξεύονται από ειδικό μηχάνημα που είχε επιστρατευθεί για την περίσταση.

Όμως όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια το γυαλί που είχε ραγίσει δεν κόλλησε ποτέ ξανά, ενώ όταν ο Λαυρεντιάδης συνελήφθη η σύζυγός του «εξαφανίσθηκε» κυριολεκτικά.

Η πολυτελής έπαυλη που διέμεναν ερήμωσε και το διαζύγιο έγινε γνωστό δυο χρόνια αργότερα, όταν οι ψίθυροι από τους Fendi καναπέδες του Ψυχικού έγιναν βεβαιότητα με τα όσα γράφτηκαν.

Οι εποχές όπου το ζεύγος εμφανιζόταν παντού και δεχόταν κολακείες και κοπλιμέντα είχε περάσει ανεπιστρεπτί, μαζί με τις υπέρμετρες φιλοδοξίες τους, όπως την αγορά του περίφημου Alfa Nero από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Για να γίνει χρειάστηκε να δειπνήσουν τα δύο ζεύγη στην κατοικία κοινού γνωστού τους, αφού η επιθυμία του ζεύγους Λαυρεντιάδη να γίνει η συνάντηση στην κατοικία της οικογένειας Αγγελοπούλου, απορρίφθηκε από την Γιάννα.

Το δείπνο κύλησε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, μέχρι την στιγμή που ο Λούα-Λούα έθιξε το θέμα του εκπληκτικού σκάφους, αξίας εκατόν τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.

«Με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δίνω τριάντα εκατομμύρια ευρώ» για να εισπράξει άμεσα την απάντηση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία συνοδεύθηκε από ένα ελαφρύ μειδίαμα.

«Ας αλλάξουμε θέμα συζήτησης», είπε και το θέμα έληξε εκεί, χωρίς να υπάρξει συνέχεια από τον άνθρωπο που θέλησε να γίνει αυτοκράτορας με όλα τα μέσα και τώρα θέλει να γίνει καναλάρχης.

mononews.gr