Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αστυνομικός τράβηξε όπλο εναντίον απεργών

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αστυνομικός τράβηξε όπλο εναντίον απεργών | tovima.gr

Για αστυνομικό ο οποίος τράβηξε όπλο εναντίον απεργών συναδέλφων τους κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Αστυνομικές πηγές υποστήριζαν πως το πρωί στην οδό Ακαδημίας κλιμάκιο απεργών επιχείρησε να ελέγξει εάν εργάζονται συνάδελφοι τους σε οικοδομή και τότε υπήρξε «παρεξήγηση» με αστυνομικούς της Ασφάλειας που ήταν στο σημείο και η παρουσία τους εκεί δεν σχετίζονταν με την κινητοποίηση των οικοδόμων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδα, «σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.»

Και επισημαίνεται ότι «το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους».

tovima.gr