Έβρος: “Έλληνες αστυνομικοί βασάνισαν αυτούς τους μετανάστες με μπαταρίες

Έβρος: “Έλληνες αστυνομικοί βασάνισαν αυτούς τους μετανάστες με μπαταρίες” – Οι απαντήσεις στα τουρκικά δημοσιεύματα [pics] | Newsit.gr

Η φωτογραφία προκάλεσε σάλο, με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν έκταση στο ανθελληνικό παραλήρημα. Οι ελληνικές αρχές λύνουν τη σιωπή τους…
Ένα δημοσίευμα για κακοποίηση μεταναστών από Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο, κατακλύζει τα τουρκικά ΜΜΕ, που προσπαθούν να δώσουν έκταση. Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Edirne Haberleri και έγινε πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα γυμνών μεταναστών, με εμφανή σημάδια στο σώμα τους.

Ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

“Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους” αναφέρεται στα σχετικά άρθρα. , που συνεχίζονται ως εξής: “Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία. Εκεί περιέγραψαν τα όσα βίωσαν στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών”.

Το δημοσίευμα που προκαλεί θύελλα

Η ελληνική απάντηση στα τουρκικά δημοσιεύματα
Άγνοια πάντως δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: “Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση”.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: “αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό “στημένο”, επισημαίνοντας πως “Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά”.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που αφήνει σοβαρές αιχμές προς την Ελλάδα αλλά και αμφιβολίες για τον τρόπο που η Τουρκία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον Έβρο.

e-evros.gr