Ο νέος ΥΠΕΞ της Βραζιλίας πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι «μαρξιστική συνωμοσία»

Ο νέος υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μπολσονάρου στη Βραζιλία πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια συνωμοσία που χρησιμοποιείται από τους μαρξιστές για να περιορίσει τις δυτικές οικονομίες.

Ο Ερνέστο Αραούζου είναι ο νέος εκλεκτός του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, ένα υπουργείο πολύ σημαντικό για την αλλαγή εξωτερικής πολιτικής που θέλει ο Μπολσονάρου, ενισχύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και το Ισραήλ.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας, από το να επιλέξει έναν θαυμαστή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του υπουργού που θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Πιστός λοιπόν, στην ρητορική του Τραμπ,ο Αραούζου συμμερίζεται και την απέχθεια του αμερικανού προέδρου στη θεωρία -όπως τη χαρακτηρίζει- της κλιματικής αλλαγής. Αλλά το πάει κι ένα βήμα ακόμα παραπέρα: πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια συνωμοσία από τους μαρξιστές προκειμένου να περιορίσουν τις δυτικές οικονομίες και να ενισχύσουν την ανάπτυξη της Κίνας, ενώ χαρακτηρίζει τους επιστήμονες που μιλάνε για την κλιματική αλλαγή ως ένα «δόγμα».

«Αυτό το δόγμα έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την αύξηση του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και για να ενισχύσει την εξουσία των διεθνών οργανισμών πάνω στα έθνη, όπως επίσης και για να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη στα δημοκρατικά καπιταλιστικά κράτη και να ενισχύσει την ανάπτυξη της Κίνας», είχε γράψει ο Αραούζου στο blog του τον Οκτώβριο.

Επιτιθέμενος επίσης στο Κόμμα των Εργαζόμενων του Λούλα ντα Σίλβα, ο Αραούζου έγραψε σε άλλη ανάρτηση ότι ποινικοποιεί κάθετί καλό, αυθόρμητο, φυσικό και αυθεντικό, ότι ποινικοποιεί την οικογένεια κατηγορώντας την για πατριαρχική βία, ότι ποινικοποιεί την ιδιωτική ιδιοκτησία, ότι ποινικοποιεί το σεξ και την αναπραγωγή, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ετεροφιλόφυλες σεξουαλικές σχέσεις είναι βιασμοί και κάθε μωρό είναι απειλή για τον πλανήτη κι αυξάνει τις εκπομπές του άνθρακα.

Οι ειδικοί στην κλιματική αλλαγή εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του Μπολσονάρου. Η βραζιλία έχει παίξει σημανικό ρόλο στην συμφωνία του Παρισίου, θα ήταν πολύ κακό για την εικόνα της χώρας εάν φέρει μαζί του και την ιδεολογία του, ανέφερε ο Κάρλος Ριτλ, εκτελεστικός γραμματέας του Βραζιλιάνικου Παρατηρητηρίου για το Κλίμα.

Εξάλλου, πριν την εκλογή του Μπολσονάρου ως προέδρου της βραζιλίας, γνωρίζαμε ότι μεταξύ των σχεδίων του είναι και η παραχώρηση της προστατευόμενης περιοχής του Αμαζονίου σε εταιρείες προς εκμετάλλευση. Κάτι τέτοιο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στη ζωή των ιθαγενών πληθυσμών που ζουν στις περιοχές του Αμαζονίου.

Με πληροφορίες από telesur

3pointmagazine.gr