Ανακοίνωση για τα γεγονότα του πολυτεχνείου

Τις τελευταίες ώρες τα μμε διαδίδουν ψέμματα αναφορικά με τα γεγονότα στην διαδήλωση του πολυτεχνείου. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν «επεισόδια» στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα μπλοκ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση

Από το πρωί της 17ης Νοέμβρη, χιλιάδες αστυνομικοί όλων των ειδών δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας σε όλο το κέντρο των Αθηνών. Έλεγχοι, τραμπουκισμοί και μπουλούκια ασφαλιτών συνέθεσαν το “κάδρο” της σημερινής εικόνας του κέντρου. Η εξουσία επέβαλλε την παρουσία της διαμέσου των φρουρών της, σε κάθε σημείο. Παράλληλα, οι εντεταλμένοι της εξουσίας στα media ανέλαβαν την υπερασπιστική γραμμή του κράτους, της κυβέρνησης και των μηχανισμών, με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την θεαματική προβολή επεισοδίων, με σκοπό να στοχοποιήσουν στην κοινωνική γνώμη τους διαδηλωτές και το αγωνιζόμενο αναρχικό κίνημα. Καμία αναφορά στην στρατιωτική κατοχή του κέντρου (“προληπτικά μέτρα” την ονόμασαν) και καμία αναφορά στις αναίτιες επιθέσεις των ματ, την εκτόξευση πλαστικών σφαιρών απ’ την μεριά τους και την πολεμική εμφάνιση της λεγόμενης “αύρας”.

Απέναντι στην τρομοκρατία, οι μάχες που δίνονται από εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες αυτήν την στιγμή γύρω από το πολυτεχνείο, αποτελεί μια σημαντική εστία αντίστασης στην αστυνομοκρατία, στην προσβολή της μνήμης των νεκρών του πολυτεχνείου από κυβέρνηση και μμε, στην απάθεια και την απουσία μαζικών αγώνων κατά της λεηλασίας των ζωών μας. Οι μάχες αυτές, έστω και μειοψηφικές, αμφισβητούν την παντοδυναμία του καθεστώτος και διαχέουν το μήνυμα ότι οι ημέρες αυτές, ανήκουν στους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Θα ήταν ντροπή για ολόκληρη την κοινωνία αν παραδίδαμε το πολυτεχνείο στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Θα ήταν ντροπή να μην απαντήσουμε με βία, στην πρωτογενή βία των ένστολων βασανιστών, χουντόφιλων και ρουφιάνων των ματ, που ξυλοκοπούν σαδιστικά και χωρίς όριο για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Καλούμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, για ότι συμβεί από εδώ και πέρα, κατά τις επόμενες ώρες Καλή ανάρρωση και ραντεβού στους δρόμους σε όσους/ες χτυπήθηκαν από τους αλήτες των ματ.

athens.indymedia.org