Μπατσοκρατία

Από το πρωϊ στα πλαίσια της κρατικής προσπάθειας για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και καταστολής,μπάτσοι έχουν κατακλύσει το αθηναϊκό κέντρο.Πατησίων,Αλεξάνδρας,Πανεπιστημίου,Σταδίου,Εξάρχεια κτλ.

Στους δρόμους γύρω από την ΑΣΟΕΕ, αστυνομικές δυνάμεις (ΥΜΕΤ,καπελάκηδες,ασφαλίτες) βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνία. Συγκεκριμένα βρίσκονται ανά δεκάδες σε Πατησίων και Δεριγνύ,Μαυροματαίων και Δεριγνύ,επί της Μαυροματαίων μπροστά σε εισόδους πολυκατοικιών,στις εισόδους του πανεπιστημίου και στις πύλες του μπατσοκρατούμενου Πεδίου. Σύνολο 70-80 άτομα (ένστολοι) τουλάχιστον.

Φυσικά δε μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση το όλο κλίμα αφού εντάσσεται σε μια προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε αγωνιστικής διάθεσης που επιδιώκει να εκφραστεί στη σημερινή εξεγερσιακή επέτειο του Πολυτεχνείου.Ήταν προφανές από τις προηγούμενες μέρες,στα διάφορα ρεπορτάζ των καθεστωτικών ΜΜΕ, πως το κράτος θα επιστρατεύσει -όπως και κάθε χρόνο- ό,τι δυνάμεις έχει (μπάτσους ένστολους και μη,ελικόπτερα,drones κτλ),προκειμένου να αποθαρρύνει και να εκφοβίσει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σημερινή πορεία. Ταυτόχρονα οι κινήσεις αυτές αποτελούν τη συνέχεια στο ευρύτερο σχέδιο της δημοκρατικής συγκυβέρνησης Συριζα-Ανελ για την καταστολή και την τρομοκράτηση της περιοχής και ιδιαίτερα του οικοδομικού τετραγώνου του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ αλλά και της κατάληψης τους τελευταίους μήνες.

Η περιφρούρηση της κατάληψης συνεχίζεται κανονικά.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ

Κατάληψη Βανκούβερ-Απαρτμάν

athens.indymedia.org