Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά | Δικαστήρια Ευελπίδων, 20/11

Η ποινικοποίηση των αγώνων καλά κρατεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τελευταίο κρούσμα τη σύλληψη των μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, Χρήστο Βαγενά και Ελένης Μανουρά. Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, επειδή περιφρουρούσαν την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, και οδηγήθηκαν το απόγευμα στον εισαγγελέα, για τον αγώνα που δίνουν, από κοινού με τους άλλους συναδέλφους τους, για την υποστελέχωση και την απαξίωση των υπηρεσιών του Ταμείου. Οι αγωνιστές οδηγούνται σε δίκη την Τρίτη 20 Νοέμβρη και ώρα 12μ., στο κτήριο 2 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει ένα τερατούργημα, τον ΕΦΚΑ, αλλά τις συνέπειες της ανάλγητης πολιτικής τους τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού, που εντείνεται ακόμα περισσότερο με τις μετακινήσεις εργαζομένων σε επιτελικές θέσεις του ΕΦΚΑχωρίς να καλύπτονται τα κενά τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο «υπεύθυνο» γι’ αυτό το νέο κρούσμακαταστολής, που έρχεται να προστεθεί σε αυτά της ποινικοποίησης των αγώνων των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, στην παρουσία ασφαλίτη στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΚΘ αλλά και στο όπλο που έβγαλε αστυνομικός στη συγκέντρωση των οικοδόμων στις 14 Νοέμβρη. Παρά τις τυμπανοκρουσίες της για την «έξοδο» από τα μνημόνια και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, οι μνημονιακές πολιτικές παραμένουν παρούσες, η λιτότητα συνεχίζεται, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών του δημοσίου συνεχίζονται, ενώ εντείνεται η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων.

Τέλος, το ΜΕΤΑ καλεί όλους & όλες, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Τρίτη 20 Νοέμβρη και ώρα 12μ., στο κτήριο 2 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ergasianet.gr