Κοτζιάς: Έστειλα στον εισαγγελέα διπλωμάτες που έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά

Ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι έστειλε στην εισαγγελία και στη φυλακή διπλωμάτες που έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά, υπόθεση που σημαίνει «εμπόριο οργάνων», όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Στην αποκάλυψη ότι είχε στείλει στον εισαγγελία διπλωμάτες που φέρονται να εμπλέκονταν σε κύκλωμα έκδοσης βίζα για ασυνόδευτα παιδιά, προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κοτζιάς, η υπόθεση αφορούσε σε διπλωμάτες που έδιναν βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά. Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, αυτό «σημαίνει εμπόριο οργάνων».

«Δεν συμφωνώ ότι δεν κάναμε τίποτα. Και 93 υποθέσεις που έστειλα στον εισαγγελέα για παραβίαση του ποινικού κανόνα και μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή διότι δίναν βίζες σε ασυνόδευτα μικρά; Ξέρετε τι σημαίνει βίζες σε ασυνόδευτα μικρά (σ.σ. παιδιά); Σημαίνει εμπόριο οργάνων. Και μόνο αυτό ότι έσωσα μερικές ψυχές θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.