Έλληνας άστεγος πέθανε από το κρύο επειδή τον ξέχασαν έξω από αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου

Η αξιωματικός υπηρεσίας προτίμησε να δει ένα DVD παρά να ασχοληθεί με τον άνδρα που περίμενε να παραλάβει το σκύλο του από το αστυνομικό τμήμα.

Αντιμέτωπη με απόλυση είναι Αγγλίδα αστυνομικός στο Λονδίνο, που άφησε να πεθάνει από το κρύο ο 63χρονος άστεγος Περικλής Μαλαγαρδής, καθώς περίμενε να παραλάβει το σκύλο του. Ο άνδρας, που ζούσε στην πόλη από το 1989 ως ντελιβεράς, κι είχε βρεθεί στο δρόμο λόγω ανεργίας, βρίσκοντας καταφύγιο συνήθως στο αεροδρόμιο Χίθροου, είχε αφήσει το σκύλο του σε κυνοτροφείο για να νοσηλευτεί κι είχε έρθει να τον παραλάβει από το τμήμα. Ως καπνιστής όμως «ενόχλησε» τους αστυνομικούς, που τον έβγαλαν έξω. Η αξιωματικός υπηρεσίας αδιαφόρησε για τον άνθρωπο και προφανώς τον ξέχασε, καθώς προτίμησε να δει ένα DVD, με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει τη ζωή του από υποθερμία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αρχιφύλακας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα σε ανάλογα περιστατικά βήματα, ούτε ενημέρωσε σωστά το προσωπικό του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον “Πέρι”, όπως ήταν γνωστός ο άνδρας.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε το 2016, ήρθε όμως στο φως μετά από τα αποτελέσματα διοικητικής έρευνας που καταλογίζει ευθύνες στην αστυνομικό, οι οποίες είχαν ως συνέπειτα την απόλυσή της. Ο άστεγος επιβίωνε χάρη στην κάρτα που του φόρτιζαν εργαζόμενοι του Cockfosters ώστε να πηγαίνει στο αεροδρόμιο και να περνάει τα βράδια του, ενώ εκεί διασφάλιζαν τη σίτισή του υπάλληλοι που του αγόραζαν φαγητό. Τραγική ειρωνεία αποτελεί πως κάποιοι γνωστοί του είχαν συλλέξει χρήματα και είχαν επικοινωνήσει με τους γιους του στην Ελλάδα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, το ποσό όμως τελικά διατέθηκε για την κηδεία του. Αν η ιστορία σας μοιάζει βγαλμένη από κάποιο διήγημα ή μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, είναι επειδή ο καπιταλισμός ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες μοιάζει να γυρίζει ολοταχώς στη βικτωριανή εποχή για αυξανόμενα κομμάτια των θεωρητικά “προνομιούχων” πληθυσμών της Δύσης.

Με πληροφορίες από newsit.gr

katiousa.gr