ΕΔΕ για το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναβαθμίστηκε η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί για τη στάση των αστυνομικών στη βίαιη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου κατά την οποία κακοποιήθηκε μετά το πρώτο λιντσάρισμά του από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και τον 55χρονο μεσίτη.

Η εξέλιξη στην εσωτερική έρευνα για την υπόθεση έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την τραγική κατάληξη του 33χρονου ακτιβιστή, από το οποίο προκύπτει ότι τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε μέχρι θανάτου επέφεραν την ισχαιμία του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα να καταλήξει «καθαρός» τοξικολογικά. 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο η έκθεση των ιατροδικαστών αποτελεί «κρίσιμο στοιχείο προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου» και «ηχηρή απάντηση στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια».

Πλέον οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που ελέγχονται τέθηκαν αυτόματα στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ μέχρι να ολοκληρωθεί όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση η ΕΔΕ, την  εντολή για την οποία έδωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που είχε γνωστοποιήσει πριν δύο μήνες η «Εφ.Συν.» αστυνομικοί χτυπούν το αιμόφυρτο στο έδαφος θύμα, το ποίο έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

efsyn.gr