Κάλεσμα σε αντιφασιστική πορεία στο Γέρακα

Σε μια περίοδο όπου η αποδυναμωμένη από το αντιφασιστικό κίνημα Χ.Α. και τα παρακλάδια της δεν βρίσκουν χώρο για δράσεις και εκδηλώσεις στα αστικά κέντρα της χώρας, ρίχνουν όλο το βάρος της αυτοπροβολής τους στην περιφέρεια και σε μικρές κωμοπόλεις κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Με πρόσχημα την μνήμη του εθνικιστικά ντοπαρισμένου και οπλισμένου με καλάζνικοφ εξτρεμιστή βορειοηπειρώτη και όχημα την “εθνική” παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προσπαθούν να χτίσουν ναζιστικούς θύλακες μέσα σε σχολεία προτρέποντας μαθητές και μαθήτριες, νέες και νέους στην εκφορά φασιστικού και ρατσιστικού υβρεολόγιου. Οι νοσταλγοί της χούντας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη και των ΕΑΤ – ΕΣΑ έρχονται να αμφισβητήσουν την σημαντικότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έως και να εξαφανίσουν τους νεκρούς αγωνιστές των ημερών εκείνων από την ιστορία. Το ιδεολογικό και σωματικό bulling στο οποίο προτρέπουν τους νέους να χρησιμοποιήσουν στους συμμαθητές τους, το εφαρμόζουν οι ίδιοι με επιθέσεις σε αγωνιστές με νυχτερινές ενέδρες, όπως η πρόσφατη επίθεση στο Γέρακα την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Στην προσπάθεια τους να κερδίσουν μέρος της αγανακτισμένης κοινωνίας προς όφελος των σχεδίων τους, και με τις ευλογίες του αστικού συμπλέγματος , εκτρέπουν την σκέψη του λαού από τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης σε ξενοφοβία, ρατσισμό, αντικομουνισμό. Προάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εμφανίζουν ξένο και εχθρικό οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που οι ίδιοι πρεσβεύουν. Στοχοποιούν την διαφορετική θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές αντιλήψεις. Εμφανίζουν καταστρεπτική την πρακτική της συλλογικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης προάγοντας την αντίληψη του ατομισμού και της ηττοπάθειας.

Μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να στήσουν σε όσα σχολεία μπορούν και έχουν πρόσβαση καταλήψεις στις 29 Νοεμβρίου με πρόσχημα τα εθνικιστικά ιδεώδη. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας στα χέρια των ναζί και των φασιστών. Θα εκδιωχθούν και αυτή τη φορά. Είμαστε η απάντηση στο φόβο και το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν. Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε διαδήλωση και αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 του Νοέμβρη στο Γέρακα. Ώρα και τόπος συγκέντρωσης 12:00 σταθμός μετρό Παλλήνης

ormantifa.org