Η πρόεδρος που καταδίκασε την καθαρίστρια, η δίκη για το NOOR1 και ο «Καλός Ποιμήν»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δικαστής Αργυρώ Αρναούτη απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

Η πρόεδρος της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που εξέδωσε την απόφαση – πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, πριν μεταχθεί λόγω προαγωγής, τον Ιούνιο του 2016, στην Λάρισα, υπηρετούσε ως εφέτης στον Πειραιά.

Το όνομα της είχε «παίξει», σε πολύ λιγότερα ΜΜΕ είναι η αλήθεια τότε, με αφορμή την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση τουναρκόπλοιου Noor1.

Kαι τότε είχε προκληθεί θόρυβος όταν έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου του 2015 , ότι η πρόεδρος της σύνθεσης του δικαστηρίου, δήλωσε κώλυμα να παραστεί στη δίκη επικαλούμενη σοβαρούς λόγους υγείας.

Το αίτημα της είχε γίνει δεκτό, η κ. Αρναούτη πήρε τρίμηνη αναρρωτική άδεια, και αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτρια της…

Δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης άφηναν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματος που είχε επικαλεστεί , με αποτέλεσμα η τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να παρέμβει, ζητώντας από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου να διερευνήσει αν και κατά πόσο υφίσταντο οι λόγοι υγείας που επικαλείτο η δικαστική λειτουργός. Η κ. Αρναούτη προσκόμισε στον επικεφαλής του Συμβουλίου Eπιθεωρητών, Νίκο Λεοντή, ιατρικά πιστοποιητικά, που κρίθηκε ότι αποδείκνυαν την βασιμότητα του κωλύματος της.

Τρία χρόνια μετά, η νυν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προτίθεται, όπως ανακοινώθηκε, να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για την καθαρίστρια για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. 

Μάλιστα η πρόεδρος αυτού του δικαστηρίου έχει διατελέσει καιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων ΠειραιάΩς πρόεδρος του ΔΣ της στέγης ανηλίκων «ο Καλός Ποιμήν» είχε συνεργασία με πολλούς Μητροπολίτες και άλλους επώνυμους και ανώνυμους φιλάνθρωπους στο πλαίσιο εκδηλώσεων και προσφορών για τα παιδάκια της στέγης. 

Δυστυχώς σε ότι αφορά την άτυχη καθαρίστρια η κ. Αρναούτη και οι δικαστές της έδρας της δεν βρήκαν κανένα τρόπο για να επιδείξουν έλεος σε μια φτωχή μάνα που πλαστογράφησε το πτυχίο του Δημοτικού για να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά της… πλένοντας σκάλες

documentonews.gr