Οι Anonymous καταγγέλλουν δίκτυο κατασκοπείας με παρακλάδια και στην Ελλάδα

Οι χακτιβιστές Anonymous ξαναχτύπησαν με νέες αποκαλύψεις.

Στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά ένα βρετανικό δίκτυο κατασκοπείας που σύμφωνα με την ακτιβιστική ομάδα έχει απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους μια ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο που υποστηρίζει ότι έχει ως στόχο την «υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην παραπληροφόρηση, η «Integrity Initiative», στα αλήθεια λειτουργεί με αποστολή να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Ευρώπης.

Έναπαράδειγμα που δίνουν οι Anonymous, είναι αυτό του Πέδρο Μπάνο στην Ισπανία, ο οποίος είναι ένας συνταγματάρχης με φιλορωσικά αισθήματα, του οποίου ο διορισμός ως επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας εμποδίστηκε. Το «Integrity Initiative» σύμφωνα με τους χακτιβιστές, έκανε μία τεράστια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα το 2018 και κατάφερε να προκαλέσει αναταραχή στην ισπανική πολιτική ζωή αλλά και στα ΜΜΕ με τελικό αποτέλεσμα τα κόμμα της χώρας να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τον διορισμό του.

Την ΜΚΟ στελεχώνουν ομάδες δημοσιογράφων, πολιτικών, στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από όλη την Ευρώπη και σκοπό της είναι η αναζήτηση οποιαδήποτε πληροφορίες για επιρροή των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Όπως καταγγέλλει η ομάδα των χάκερ το τεράστιο δίκτυο φέρεται να έχει ομάδες που ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα για την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

tvxs.gr/