Δικογραφία C4I: Για παθητική δωροδοκία ελέγχεται ο Παπαντωνίου

Το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιλαμβάνει νέα δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το όνομα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιλαμβάνει η νέα δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και ανακοινώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου ελέγχεται για παθητική δωροδοκία για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται έγγραφα 54 σελίδων καθώς και ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα σε USB. ​

Στον Γιάννο Παπαντωνίου οδήγησε η κατάθεση πρώην γενικού διευθυντή στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Ο μάρτυρας προσήλθε αιφνιδίως στις αρχές του μήνα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Στην 9σέλιδη κατάθεση του εκτιμά (χωρίς κάποια άλλα στοιχεία) ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γνώριζε τόσο για τις μίζες όσο και για την εμπλοκή του υπουργού του. Αναφέρει επίσης ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν είχε και ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη σύμβαση. 

Επιμένει ωστόσο, χωρίς όμως να προσκομίζει άλλα στοιχεία, ότι τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν για την διαφθορά που επικρατεί στον τομέα των εξοπλισμών.

Καταγγέλλει τέλος ότι όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας λειτουργούν ως επαγγελματίες και θέλουν και αυτοί να πάρουν μέρος των κερδών από τις συμβάσεις με τα εξοπλιστικά.  

Για χυδαία λασπολογία και παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA – ANEΛ σε εφαρμογή του «δόγματος Πολάκη» έκανε λόγο την Παρασκευή με ανακοίνωσή του ο προφυλακισμένος σχολιάζοντας διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για την υπόθεση του C4i.

«Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου.

thetoc.gr