Καλούμε στις κινητοποιήσεις για 24ωρη απεργία 28/11

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και καλεί στις 11 πμ στο Μουσείο στην Αθήνα και 10:30 πμ στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ στην COSCO στον Πειραιά. Συμμετέχουμε στους εργατικούς αγώνες με τις δυνάμεις μας με την αντίληψη ότι ο αντιφασισμός και ο διεθνισμός αποτελούν αλληλένδετο και αναπόσπαστο μέρος τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα οφείλει να δώσει την δική του διεθνιστική απάντηση στο ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας και της εθνικιστικής περιχαράκωσης που ρητορεύει η ακροδεξιά. Η αποφασιστική απάντηση μας σε κάθε είδους προσπάθεια εμφάνισης ακροδεξιών θυλάκων σε εργασιακούς χώρους και σχολεία πρέπει να είναι οδικός χάρτης και προτεραιότητα για την ενδυνάμωση της αντικαπιταλιστικής πάλης.

Οι νικηφόρες απεργίες από ΕΝΕΔΕΠ (το σωματείο εργαζομένων της COSCO) μας υποδεικνύουν τη σπουδαιότητα των συλλογικών αγώνων των εργατών. Όμως επίσης μας αποδεικνύουν την αγριότητα της μετα-μνημονιακής αστικής πολιτικής, μέσω των δικαστηρίων που τις χαρακτήριζαν ως παράνομες και καταχρηστικές και μέσω των φασιστικών απεργοσπαστικών μηχανισμών που έστηνε η εργοδοσία και το εργοδοτικό σωματείο. Μόνο η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην αντεργατική πολιτική.

Αθήνα, 27/11/2018

ormantifa.org