Κάτω τα ξερά σας από τους αντιφασίστες καθηγητές!

Η υποκρισία της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρέσει κυριολεκτικά «κόκκινο». Την στιγμή που ακροδεξιοί, φασιστικοί κύκλοι επιχειρούν να διασπείρουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία, οι κύριοι της κυβέρνησης αρκούνται σε γενικόλογες διακηρύξεις και άσφαιρο αντιφασισμό.

Για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει «διπλό παιχνίδι». Ενώ, μέσω του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να «απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές», την ίδια ώρα, μέσω των μηχανισμών του αστικού κράτους, καλεί σε ΕΔΕ αντιφασίστες καθηγητές!!

Τέτοια είναι η περίπτωση του φιλόλογου του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, τον οποίο η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας καλεί σε ΕΔΕ (“προκαταρτικτική εξέταση το ονομάζουν “κομψά”…)! Ποιο ήταν το «παράπτωμα» του καθηγητή; Ότι όρθωσε ανάστημα στα φασισταριά που δηλητηριάζουν τους μαθητές. Και γι’ αυτό άλλωστε στοχοποιήθηκε από τα ναζιστικά καθάρματα στο διαδίκτυο.

Πώς γίνεται από τη μια να ζητάς από τους καθηγητές να αντισταθούν στον φασισμό και, απ’ την άλλη, να τους απειλείς με ΕΔΕ και πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις; Ποιο μήνυμα στέλνει σε καθηγητές, αλλά και μαθητές, τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες όπως αυτή της Δ/σης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας;

Αντί, λοιπόν, ο υπουργός κ.Γαβρόγλου και οι λαλίστατοι Παπαδημούληδες να βγάζουν «δεκάρικους» μέσω τουίτερ απέναντι στον εθνικισμό-φασισμό, να φροντίσουν να προστατεύσουν τους καθηγητές που με γενναιότητα στέκονται απέναντι στον εθνικιστικό παροξυσμό που τα χρυσαυγιτοειδή σπέρνουν στα σχολεία.

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται τόσο στους απογόνους των ταγματασφαλιτών χρυσαυγίτες και λοιπά ακροδεξιά καθάρματα, όσο και στους μηχανισμούς του αστικού κράτους: Κάτω τα ξερά σας από τους αντιφασίστες καθηγητές!

Ατέχνως.