Όσο αίμα και να δώσετε, δεν πατσίζει αυτό που αφαιρέσατε

Όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε δυναμικά στην κοινοβουλευτική σκηνή, τα ΜΜΕ ανέλαβαν να τη συστήσουν στο κοινό.  Έκαναν ρεπορτάζ, εκπομπές και καλούσαν τους κανίβαλους στα πάνελ να συζητήσουν για συνταγές μαγειρικής. Ήξεραν με τι κουμάσια είχαν να κάνουν

Συνειδητά λοιπόν τους πήραν από το χέρι και τούς πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, επαναλανσάροντας τον φασισμό στην κοινωνία, η οποία επίσης ήξερε.  Όλοι γνωρίζαμε. Κι εμείς που πολεμούσαμε την Χρυσή Αυγή, κι αυτοί που την ψήφιζαν και όσοι την φτιασίδωναν. Στα πλαίσια της διαδικασίας «απενοχοποιούμε της συμφιλίωση με τους νεοναζί» τα κυρίαρχα ΜΜΕ άρχισαν να τους εμφανίζουν ως καλούς. Πιθανόν και καλύτερους από κάποιους σαν εμάς. Έτυχε λοιπόν ιδιαίτερης προβολής η πρώτη φορά που οι μπρατσωμένοι, με τα φασιστικά σύμβολα στο σώμα τους, ξεκίνησαν εθελοντική αιμοδοσία. Αλλά την πράξη που συνόδευε το κατάπτυστο «Αίμα μόνο για Έλληνες» με μικρά γράμματα. Δεν τους παρουσίασαν ως αιμοδότες υψηλού κινδύνου για τη δημοκρατία και τον άνθρωπο.  

Όταν πια το φρεσκάρισμα είχε τελειώσει, η Χρυσή Αυγή βγήκε στους δρόμους και να κάνει αυτό που πάντα έκανε ο φασισμός. Να λιανίζει τον κοινωνικά αδύναμο, τον διαφορετικό, τον ξένο. Αιμόφυρτα μάζευαν τα θύματά τους. Κι ήρθε κι η μαύρη ώρα που τα μάζεψαν και σκοτωμένα.  

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η αλητεία πάγωσε κάπως τα δημόσια πογκρόμ της. Ώσπου βρέθηκε στην ανάγκη η ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ και χουχούλιασε το πάγωμά της με ακραία πατριδολαγνεία, ακατάσχετο εθνικισμό και θυμιατά. Γιατί έχει ανάγκη η ΝΔ τους ψηφορόρους της Χρυσής Αυγής αν θέλει να τα βγάλει κάπως πέρα με την παρούσα κυβέρνηση. Μην έχοντας πολιτικά επιχειρήματα, χρειάζεται μίσος. Και μίσος ξέρει που θα βρει και ποια πόρτα να χτυπήσει. Ήδη ο Μιχαλιολάκος βγήκε στο κατώφλι του και ανταπάντησε δημόσια ότι θα στηρίξει τον αιτούντα.

Χουχουλιασμένοι οι Χρυσαυγίτες κι οι ψηφοφόροι της βγήκαν και πάλι παγανιά. Χυδαία απειλητικά και φανερά απειλούν εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην παρουσία τους εντός  των σχολείων. Σηκώνουν ξανά τους λοστούς τους και χτυπάνε οικονομικούς μετανάστες. Ετοιμάζουν τα τρίκυκλά τους για την αυριανή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αλλά είπαν να χαμογελάσουν και λίγο στο φακό. Φόρεσε λοιπόν το καλό του χαμόγελο ο Κασιδιάρης και ξάπλωσε στην νοσοκομειακή πολυθρόνα να δώσει το ελληνικό του αίμα. Νάτος ξανά να φιγουράρει χρησιμοποιώντας την ανάγκη των ανθρώπων για να ξεπλυθεί. Νάτοι ξανά οι χρυσοί μας άνθρωποι. Ναι, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Αλλά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ιδεολογικής χρησιμοθηρίας. Μέσα από τέτοιες ιδεολογικές αιμοληψίες μεταδίδεται ο ιός του φασισμού.

Μην αφήνουμε τους φασίστες να μπαίνουν στο καθαρό πεδίο της αλληλεγγύης. Μην αφήνουμε να το λεκιάζουν με τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις μιλώντας για καθαρό και βρώμικο αίμα. Τουλάχιστον όσοι και όσες μπορούμε, να τους εμποδίσουμε. Αυτούς, που προσφέρουν τάχα μου εθελοντικά, ότι με τη βία αφαιρούν.

Δάφνη Απότσου – ¨Κουτί της Πανδώρας»