Η Κούβα δεν είναι χορηγός τρομοκρατίας! Δήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με Κούβα

Σε μια περαιτέρω κίνηση κατά της κουβανικής επανάστασης, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να ορίσει ξανά ′′ την Κούβα ως κρατικό χορηγό τρομοκρατίας ′′
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters του Μαΐου 14, αμερικανικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ′′ υπάρχει μια ′′ πειστική υπόθεση ′′ ότι η Κούβα πρέπει να τοποθετηθεί πίσω στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, εν μέρει λόγω της συνεχούς υποστήριξής της για τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο και το καταφύγιο που δίνει στους ηγέτες της ομάδας ανταρτών ΕΛΝ της Κολομβίας.»
Η έκθεση συνεχίζει να εξηγεί ότι ′′ Σε αυτό που ήταν ενδεχομένως ένα προκαταρκτικό βήμα, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε βάλει το νησί που κυβερνά το κομμουνιστικό νησί πίσω σε ξεχωριστή λίστα χωρών που δεν συνεργάζονται πλήρως με τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.»
Αυτές οι κινήσεις εντάσσονται σε μια γενική πολιτική σύσφιξης του οικονομικού, εμπορικού, εμπορικού, εμπορικού και δημοσιονομικού εμπάργκο που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν 60 χρόνια κατά τη διάρκεια των διοικήσεων 11 προέδρων των ΗΠΑ – Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
Αυτά τα μέτρα έχουν συμβαδίσει με ένα μπαράζ παραπληροφόρησης και ψεμάτων με στόχο τη χαλάρωση της κουβανικής επανάστασης.
Στόχος η ανατροπή της σοσιαλιστικής επανάστασης της Κούβας και η επαναφορά της αυτοκρατορικής κυριαρχίας της Ουάσιγκτον στο νησί.
Είναι το ύψος του κυνισμού ότι η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Κουβανική επανάσταση με τρομοκρατία όταν άοπλοι Αφροαμερικανοί πολίτες όπως ο George Floyd στη Μινεσότα, η Breonna Taylor στο Κεντάκι, η Ahmaud Arbery στη Γεωργία και τόσους άλλους σαν αυτούς δολοφονήθηκαν από την αστυνομία και ρατσιστές τιμωρούς στις ΗΠΑ. Φαίνεται σε εμάς και σε εκατομμύρια ανθρώπους στις ′′ ΠΑ και αλλού, ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να ασχολείται με την τρομοκρατία αυτών των αστυνομικών δυνάμεων.
Είναι επίσης το ύψος του κυνισμού ότι η Ουάσινγκτον κατηγορεί την κουβανική επανάσταση με τρομοκρατία όταν έχει οργανώσει δολοφονικές απόπειρες εναντίον ηγετών της Κούβας, όταν έχει οργανώσει πολυάριθμα στρατιωτικά πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική εναντίον εκλεγμένων κυβερνήσεων όχι όπως της αρέσει. Πιο πρόσφατα η Ουάσινγκτον εμπλέκεται σε μια προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας με επικεφαλής τον Νικολά Μαδούρο. Η Ουάσινγκτον εμπλέκεται σε συνεχείς πολέμους επιθετικότητας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στη Μέση Ανατολή.
Η Κούβα δεν είναι κρατικός χρηματοδότης τρομοκρατίας είναι χορηγός ανθρώπινης αλληλεγγύης, καθώς οι δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί γιατροί έχουν δείξει ξανά και ξανά μέσα από τις ανιδιοτελείς εθελοντικές προσπάθειές τους σε πάνω από 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19 επιδημία.
Λέμε όχι στον χαρακτηρισμό της Κούβας ως κρατικού χορηγού τρομοκρατίας!
Απαιτούμε άμεσο τερματισμό του επιβληθέντος εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα!
Απαιτούμε την επιστροφή της αμερικανικής κατεχόμενης βάσης του Γκουαντάναμο στην Κούβα!