Σοσιαλισμός και αξιοπρέπεια: Δεν χρειαζόμαστε τους μπάτσους τους

Όταν οι προσκυνητές εισέβαλαν στο έθνος του Wampanoag το 1620, δεν βρήκαν αστυνομία ή φυλακές. Αυτή η σκληρότητα δεν ήταν απαραίτητη.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπήρχαν πλούσιοι ή φτωχοί στην κοινωνία του Wampanoag. Μια κοινότητα ίσων δεν χρειάζεται ένοπλους κακοποιούς με κονκάρδες. Οι δισεκατομμυριούχοι και οι τραπεζίτες δεν χρειάζονταν προστασία, καθώς αυτά τα παράσιτα δεν υπήρχαν.

Τρεις άνθρωποι σκοτώνονται από την αστυνομία κάθε ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι φυλακίζονται κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν οικονομική εγγύηση.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι συλλαμβάνονται ετησίως από την αστυνομία οπλισμένη με όπλα, κλομπ και δακρυγόνα. Σχεδόν οποιαδήποτε από αυτές τις συλλήψεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό. Πολλοί το κάνουν. Όλοι ταπεινώνονται.

Οι καπιταλιστικές ΗΠΑ είναι ένα βίαιο αστυνομικό κράτος. Οι πλούσιοι και ισχυροί ξοδεύουν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να έχουν πάνω από 800.000 αστυνομικούς στο δρόμο και να κρατούν 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στις φυλακές. Κάθε λεπτό αυτών των χρημάτων κλέβεται από την εργατική τάξη, τόσο τηςναπασχολούμενη όσο και άνεργη.

Οι μπάτσοι ωθούν τα ναρκωτικά

Η βία προωθείται από το καπιταλιστικό κράτος που ρίχνει ναρκωτικά σε φτωχές κοινότητες. Ο «Γαλλικός Σύνδεσμος» που πλημμύρισε τη Νέα Υόρκη με ηρωίνη ήταν μια επιχείρηση της CIA. Οι γκάγκστερ που εμπορεύονται ναρκωτικά, οι οποίοι χτύπησαν απεργούς Γάλλους εργάτες και κομμουνιστές συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Οι διεφθαρμένοι μπάτσοι ήταν επίσης απαραίτητοι. Σχεδόν 100 κιλά ηρωίνης “French Connection” εξαφανίστηκαν από το ντουλάπι αποδεικτικών στοιχείων της Αστυνομίας του Τμήματος της Νέας Υόρκης στις 4 Ιανουαρίου 1972, για να μην βρεθούν ξανά.

Τα ναρκωτικά βοηθούν στην καταστολή των κοινοτήτων ενάντια στην οργάνωση για θέσεις εργασίας, στέγαση και υγειονομική περίθαλψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Air America που ανήκει στη CIA, με 20.000 υπαλλήλους, σκόρπισε στις ΗΠΑ με χόρτο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

«Η πολιτική της ηρωίνης στη Νοτιοανατολική Ασία» του Alfred McCoy αποκάλυψε αυτά τα εγκλήματα. Η CIA προσπάθησε να σταματήσει τη δημοσίευση του βιβλίου.

Ένας από τους λόγους που η άρχουσα τάξη επιδίωξε να καταστρέψει το Κόμμα του Μαύρου Πάνθηρα, δολοφονώντας δεκάδες μέλη του, ήταν επειδή οι Πάνθηρες πολέμησαν ενάντια στα ναρκωτικά.

Η κυβέρνηση του Ρέιγκαν δημιούργησε την επιδημία της κοκαϊνης για να χρηματοδοτήσει τους αντιπολιτευόμενους τρομοκράτες που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαντινίστας στη Νικαράγουα.

Η κοκαϊνη χρησίμευσε ως δικαιολογία για να φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους. Ο Joe Biden ήταν υπεύθυνος για πολλούς από τους νόμους που γέμιζαν τις φυλακές.

Οι τράπεζες αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τη νομιμοποίηση εσόδων από ναρκωτικά και εγκλήματα τα οποία εκτιμώνται από τα Ηνωμένα Έθνη σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σπάστε τους τοίχους!

Οι φτωχοί άνθρωποι στο Παρίσι ξεκίνησαν τη Γαλλική Επανάσταση καταστρέφοντας μια μισητή φυλακή που ονομαζόταν Bastille στις 14 Ιουλίου 1789.

Οι ΗΠΑ έχουν χιλιάδες bastilles. Κάθε μια από αυτές πρέπει να καταρρεύσει, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών όπου τα παιδιά κρατούνται σε κλουβιά.

Πολλές από αυτές τις βαστίλες των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως «σωφρονιστικά ιδρύματα». Ο «σωφρονισμός» ήταν ο όρος που χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες σκλάβων για να περιγράψουν τα βασανιστήρια τους σε Αφρικανούς σκλάβους.

Η κρατική φυλακή της Λουιζιάνας βρίσκεται στην τοποθεσία μιας πρώην φυτείας που είχε το ίδιο όνομα. Ονομάστηκε Αγκόλα γιατί από εκεί προέρχονταν πολλοί από τους σκλάβους της Αφρικής.

Ο Albert Woodfox της Αγκόλα έμεινε εδώ και 40 χρόνια σε απομόνωση. Ο σύντροφος του, Herman Wallace, πέρασε 42 χρόνια στην «τρύπα». Ο Wallace απελευθερώθηκε τρεις ημέρες πριν πεθάνει από καρκίνο του ήπατος.

Οι φυλακές είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους φτωχούς. Ο Ruchell Cinque Magee φυλακίστηκε στην Καλιφόρνια για 57 χρόνια. Αυτό είναι διπλάσιο από όσο ο Νέλσον Μαντέλα κρατήθηκε πίσω από τα κάγκελα στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

Ο Magee κρατείται επειδή ενώθηκε με τον Τζόναθαν Τζάκσον προσπαθώντας να ελευθερώσει τον αδερφό του Τζόναθαν, τον Στρατάρχη του Κόμματος Μαύρου Πάνθηρα Τζώρτζ Τζάκσον. Ο Τζόναθαν Τζάκσον σκοτώθηκε στο δικαστήριο της επαρχίας Μαρίν στις 7 Αυγούστου 1970, μαζί με τον Γουίλιαμ Κρίστμας και τον Τζέιμς ΜακΚλάιν.

Αυτή η απόπειρα απόδρασης ήταν τόσο δίκαιη όσο η επίθεση στο Harper’s Ferry για την οποία εκτελέστηκαν οι John Brown, John Edwin Cook, John Anthony Copeland Jr, Edwin Coppock, Shields Green, Albert Hazlett και Aaron Dwight Stevens.

Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ρόναλντ Ρίγκαν, προσπάθησε να οδηγήσει τη Δρ. Άντζελα Ντέιβις στο θάλαμο αερίων για τη θαρραλέα πράξη του Τζόναθαν Τζάκσον, καθώς ήταν ένας από τους σωματοφύλακες της.

Πρέπει να επιστρέψουμε τον αδελφό Ruchell και όλους τους κρατούμενους στις οικογένειές τους.

Κοινωνικός έλεγχος τώρα!

Κάθε πραγματική επανάσταση απελευθερώνει κρατούμενους και απολύει την αστυνομία του παλαιού καθεστώτος. Ο Karl Marx έδωσε αυτήν την περιγραφή της πρώτης κυβέρνησης της εργατικής τάξης στον κόσμο, της Κομμούνας του Παρισιού του 1871:

“Όχι άλλα πτώματα στο νεκροτομείο, όχι νυχτερινές διαρρήξεις, σχεδόν καμία ληστεία. Στην πραγματικότητα, για πρώτη φορά από την εποχή [της επανάστασης] του Φεβρουαρίου 1848, οι δρόμοι του Παρισιού ήταν ασφαλείς, και αυτό χωρίς καμία αστυνομία κανενός είδους.”

Υπάρχουν κλήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να αποχρηματοδοτηθεί η αστυνομία. Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti προτείνει περικοπή μόλις 100 εκατομμυρίων έως 150 εκατομμυρίων δολαρίων στον αστυνομικό προϋπολογισμό της πόλης 1,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, προτείνει ακόμη μικρότερη ποσοστιαία μείωση στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανά η αστυνομική υπηρεσία.

Αυτά τα παιχνίδια δεν θα σταματήσουν δεν θα σταματήσουν τις δολοφονίες από την αστυνομία. Το Κίνημα της 12ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει ένα πραγματικό αίτημα για αποχρηματοδότηση από την αστυνομία.

Το μέλος του D12, Iman Essiet, δήλωσε : «Ήρθε η ώρα να ανακατευθύνετε τα εκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για την αστυνομία σε οργανισμούς που βασίζονται στην κοινότητα και κοινωνικές υπηρεσίες που είναι εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, η ενδοοικογενειακή βία, η συμπεριφορά των παιδιών στα σχολεία, η ψυχική υγεία, έλλειψη στέγης, ανεργία και φτώχεια. “

Η αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί. Τα όπλα, τα γκλόμπ, οι λαστιχένιες σφαίρες, τα δακρυγόνα και τα σπρέι πιπεριού πρέπει να απαγορευθούν. Το ίδιο κάνουν και οι κλούβες τους όπου σκοτώθηκε ο Freddie Gray μέσω μιας «σκληρής βόλτας» από αστυνομικούς της Βαλτιμόρης.

Σχεδόν καμία από τις αστυνομικές δυνάμεις της Σοσιαλιστικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν έχει όπλα.

Το Black Panther Party έθεσε το αίτημα για κοινοτικό έλεγχο της αστυνομίας. Η Εθνική Συμμαχία κατά της Ρατσιστικής και Πολιτικής Καταστολής(NAARPR) και ο εκτελεστικός διευθυντής της, Frank Edgar Chapman Jr., το απαιτούν σήμερα.

Η NAARPR θέλει ένα «εκλεγμένο Συμβούλιο Ευθύνης Πολιτικής Αστυνομίας στο οποίο θα λογοδοτούν οι αστυνομικοί για εγκλήματα όπως επιθέσεις, δολοφονίες, βασανιστήρια και φυλετικές διακρίσεις». Ένα τέτοιο συμβούλιο θα μπορούσε να απολύσει τους ρατσιστές, σεξιστές και ομοφοβικούς αστυνομικούς.

Ο αγώνας για τον κοινωνικό έλεγχο είναι ένα βήμα για την κατάργηση της αστυνομίας. Ένα κίνημα εκατομμυρίων στους δρόμους μπορεί να σταματήσει τους δολοφόνους μπάτσους.

https://guernicaeu.wordpress.com/