Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό φρουρό επίσημου προσώπου

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας από αστυνομικό που συμμετέχει στη φύλαξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης κάνει αναφορά σε περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος γυναίκας στο Κερατσίνι. Όπως λέει, αποφάσισε να προβεί στην καταγγελία αυτή “για να προστατευτεί η ζωή της γυναίκας”. Σημειώνει πως επικοινώνησε με ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να επιληφθούν επειγόντως του περιστατικού, ελέγχοντας τη βασιμότητα των στοιχείων που φέρει στη δημοσιότητα. Όπως τονίζει, “επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία πως ο αστυνομικός που ασκεί βία στη συγκεκριμένη γυναίκα, συμμετέχει στη φύλαξη του κ. Μητσοτάκη”.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

“Έντρομη μου τηλεφώνησε χθες βράδυ μία γυναίκα από το Κερατσίνι, μητέρα δύο παιδιών, για να μου καταγγείλει πως κινδυνεύει η ζωή της. Αιτία η βία που υφίσταται από έναν αστυνομικό. Μου περιέγραψε πληθώρα βίαιων περιστατικών καθώς και απειλών που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα έδινα δημοσιότητα σε αυτό το περιστατικό εάν δεν ήταν αυτός ένας τρόπος για να προστατευτεί η ζωή της γυναίκας. Επικοινώνησα αμέσως με ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησα να επιληφθούν επειγόντως αφού πρώτα ελέγξουν τη βασιμότητα όλων των στοιχείων ταυτότητας και πληροφοριών που τους μετέφερα.

Ανάμεσα στις άλλες, επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία πως ο αστυνομικός που ασκεί βία στη συγκεκριμένη γυναίκα, συμμετέχει στη φύλαξη του κ. Μητσοτάκη, επομένως ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους 3 αστυνομικούς του Μεγάρου Μαξίμου που σαν άλλοι Πραιτωριανοί πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό πολίτη στην Μιχαλακοπούλου”.