Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης του «Ρουβίκωνα» στο ΤΡΡ

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας, δύο γνωστά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, διώκονται, με βάση υποτιθέμενες «μαρτυρίες» για τη δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών. Προφανής στόχος των αρχών, η διάλυση του Ρουβίκωνα. Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης μίλησε το ΤΡΡ για τις διώξεις αυτές, τους «αυτόπτες μάρτυρες» και την προσπάθεια φίμωσης της συλλογικότητας. Η παρουσία όλων μας μας την Παρασκευή 26 Ιουνίου, 9:00πμ στα δικαστήρια είναι αναγκαία.

H δολοφονία του γνωστού εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι στις 7 Ιουνίου 2016 είναι η πιο σημαντική από τις κατηγορίες που αποπειρώνται να φορτώσουν σε μέλη του «Ρουβίκωνα» (εδώ τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα) οι αρχές – και ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει, ακόμη ως αντιπολίτευση, στοχοποιήσει ξεκάθαρα την αναρχική συλλογικότητα: «Τελειώνουμε με το Ρουβίκωνα στις 6 Ιουλίου» δήλωνε προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός.

Στόχος, όπως έχει γράψει και ο Νίκος Ματαράγκας, «να τελειώνει με εμάς [το Ρουβίκωνα] σε ατομικό επίπεδο και πιθανόν σε συλλογικό… είτε με μια αναβάθμιση των κατηγοριών, είτε με μια καφκικού τύπου δικογραφία, που θα είναι συλλογική για τα μέλη της οργάνωσης… Είναι η συνέχεια μια σειράς κατασταλτικών ενεργειών, των αστυνομικών αρχών κατά κύριο λόγο, σε συνεργασία με πολιτικά κέντρα, να χτυπήσουν το κίνημα και τις δομές του.».

Με δεδομένη τη σημασία της δίκης της Παρασκευής 26 Ιουνίου, το ΤΡΡ συνάντησε στο Κ*ΒοΞ τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και συζήτησε μαζί του όχι μόνο την υπόθεση της δολοφονίας Χαμπίμπι αλλά και όλες τις κινήσεις μιας ανοιχτομάτας δικαιοσύνης που στοχοποιεί και ποινικοποιεί ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, όταν πρόκειται για μέλη της συλλογικότητας.

https://thepressproject.gr/