Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεσμεύτηκε να προετοιμάσει τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις

Πηγή: Prensa Latina

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επανέλαβε το Σάββατο τη δέσμευσή του να ενισχύσει τις Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις(FANB) έως ότου επιτευχθεί ένα μέγιστο επίπεδο προετοιμασίας για την υπεράσπιση της χώρας.

Στο λογαριασμό του στο Mastodon, ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο δόγματος, ηθικής, στρατηγικής, άμυνας, επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με την παροχή του συστήματος όπλων και τη μεγαλύτερη ικανότητα άμεσης αντίδρασης.

Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή, ο Μαδούρο συγχαίρει το ένοπλο σώμα, αποτελούμενο από τον Μπολιβαριανό Στρατό (ΕΒ), το Μπολιβαριανό Ναυτικό, τη Στρατιωτική Μπολιβαριανή Αεροπορία, την Εθνική Μπολιβαριανή Φρουρά και την Εθνική Μπολιβαριανή Πολιτοφυλακή.

Η επέτειος γιορτάζει την ίδρυση αυτού του στρατού, που ιδρύθηκε σύμφωνα με την κληρονομιά από τον απελευθερωτή Simon Bolivar και τους ήρωες της Δημοκρατίας, σε μια ημερομηνία μνήμης της υπογραφής της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας το 1811.

https://guernicaeu.wordpress.com/