Προβατώνα: Ποιες ήταν οι διαταγές στον «Πόλεμο του Έβρου» ενάντια στους Πρόσφυγες;

Ανασκόπηση γεγονότων από Προβατώνα σειρών 363 – 365• Ποτάμι
– έχοντας κλείσει ένα μόνο μήνα θητείας, μας ζητήθηκε να αναλάβουμε υπηρεσίες στο ποτάμι, με αυξημένη επικινδυνότητα, χωρίς να έχουμε γνώσεις και εμπειρία. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χορήγηση γεμιστήρας με κανονικά φυσίγγια, έχοντας κάνει μόνο δύο βολές συνολικά.
– οι διαταγές από τους ανώτερους ήταν: 
1. Δεν επικοινωνούμε στους δικούς μας που πάμε και τι κάνουμε
2. Εντοπίζοντας «λαθρομετανάστες» τους βρίζουμε δυνατά ώστε να καταλάβουν τα ανώτερα στελέχη τον εντοπισμό τους
3. Επιτρέπεται ξύλο με κλωτσιές και κοντακιές μέχρι να αναλάβει η αστυνομία το «έργο» της
– καθημερινές κυλιόμενες 8ωρες υπηρεσίες κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως βροχές, υγρασία, και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
– Καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων, είχαν παγώσει άδειες, μεταθέσεις ακόμα και έξοδοι, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τις κινήσεις του στρατοπέδου για σούπερ μάρκετ, ανάληψη μετρητών απο Atm 
Όλα τα παραπάνω διήρκησαν για 4 ολόκληρες εβδομάδες
• ΚορονοιόςΧρήση μέτρων καθαρά για το τυπικό. – Οι στρατιώτες μετά από 4 εβδομάδες χωρίς κάποια έξοδο, ξεκίνησαν τη δική τους καραντίνα εντός στρατοπέδου, χωρίς να έχει κάποια ουσιαστική σημασία. Οι εργαζόμενοι του στρατοπέδου και οι στρατιωτικοί μπαινόβγαιναν κανονικά σαν να μην είχε αλλάξει τίτοτε, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους στρατιώτες. – παροχή μάσκας μιας χρήσης με την οδηγία να την φυλάμε καθώς θα είναι η μοναδική που θα μας χορηγηθεί. 
• ΆδειεςΜετά από 8 εβδομάδες εγκλεισμού στο στρατόπεδο, ενεργοποιήθηκαν οι άδειες και μεταθέσεις στρατιωτών. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η εκπαίδευση ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός των αδειών να είναι ανύπαρκτος. Άδεια στρατόπεδα,ε δύναμη μικρότερη από την επιτρεπτή, για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών. Στρατιώτες εκτελούσαν 12 -15 συνεχόμενες υπηρεσίες, με καθημερινό ύπνο γύρω στις 2-3 ώρες, για να μπορέσουν να πάρουν 10-15 ημέρες άδειας. Ταυτόχρονα, η ταξιαρχία συμμετέχει σε αρκετές εκπαιδεύσεις, μη λογαριάζοντας την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους 4 μήνες.Εμπλοκές 30 ημερών σε άλλες μονάδες του στρατοπέδου. Απειλές με φυλακές μόνο και μόνο στο άκουσμα του Σπάρτακου. Αδιαφορία για τον ύπνο των στρατιωτών.Χρήση μη χορηγημένων πυρομαχικών στο ποτάμι από τα στελέχη του στρατοπέδου. 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437diktiospartakos.blogspot.comdiktiospartakos@hotmail.com