ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56

Τη Δευτέρα 06/07 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση 30 αλληλέγγυων στην εκκενωμένη από τα ξημερώματα της 26/06 κατάληψη Δερβενίων στα κεντρικά κτίρια του ΟΣΕ στη Μάρνης , που είναι και ο φερόμενος ιδιοκτήτης του κτιρίου.

Παράλληλα με το μοίρασμα κειμένων σε εργαζόμενους και περαστικούς στην είσοδο του κτιρίου, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών βρήκε κόσμο της διοίκησης, στον οποίο και γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από μεριάς μας να αφήσουμε να νεκρώσει ένα ακόμα κτίριο στη γειτονιά μας και πως αναζητούμε τις διαδρομές των εντολών σε σχέση με την καταστροφή των υποδομών μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό σε σχέση με την καταστολή των από τα κάτω και δει των πιο ριζοσπαστικών κομματιών τους εν όψει της κρίσης που βαθαίνει, της ολομέτωπης επίθεσης που βιώνουμε στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, τα βουνά και τις θάλασσες που μας περιβάλλουν, το σύνολο της καθημερινότητάς μας. Σε αυτόν όμως τον ιδιαίτερο πόλεμο καθένας διαλέγει τη θέση του, το βαθμό εμπλοκής και τις προτεραιότητές του. Διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι οι ευθύνες-ιδιάιτερες και μερικές- θα αποδοθούν ακέραιες σε κάθε υπομανατζαρέο και θεσμό που εμπλέκεται σε αυτό το γαιτανάκι.

Και για να το ξαναθυμίσουμε: Οι καταλήψεις στέκονται ανάχωμα στις πρακτικές των περιφράξεων κράτους και του κεφαλαίου. Αμφισβητούν την ιδιοκτήσία και τη συσσώρευσή της, μιλούν για την αξία χρήσης που έχει ένα κτίριο, προτάσσουν την αυτοοργάνωση, τη συλλογικοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας, έξω από τις λογικές του κέρδους, του φιλοτομαρισμού, της κατανάλωσης. Αποτελούν απαραίτητα σημεία για την οργάνωση των αγώνων των καταπιεσμένων, εδάφη δοκιμής των προταγμάτων μας για ένα κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης -και ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

https://athens.indymedia.org/