Σερβία: Επεισόδια στο Βελιγράδι εξαιτίας του lockdown – Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή

Σερβία: Επεισόδια στο Βελιγράδι εξαιτίας του lockdown – Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατα των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίαςΧιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το κτήριο της Βουλής στο Βελιγράδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το Σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από σήμερα, των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Άγνωστο παραμένει εάν πίσω από αυτήν την διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, φαίνονταν να λειτουργούν αυτόνομα, κρατώντας μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.
Αργά το βράδυ της Τρίτης μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κτήριο τους απώθησαν, σπρώχνοντας τους προς την έξοδο. Μπροστά από το κτήριο της Βουλής όσο περνούσε η ώρα συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή από τις φοιτητικές εστίες ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

koutipandoras.gr