Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό για το εποχικό επίδομα

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και ο κ. Νίκος Ξυλουράς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξεναγών.

Ο κ. Χότζογλου είπε ότι τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά για τον τουρισμό. Εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις θα φθάσουν και στις τσέπες των εργαζομένων και περιέγραψε την μεγάλη ανασφάλεια στην οποία βρίσκεται ο κλάδος.

Στάθηκε επίσης στο ζήτημα του επιδόματος των 534 ευρώ, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουλίου, τα χρήματα του Ιουνίου θα δοθούν γύρω στις 20 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε ο κ. Χότζογλου, πως «χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο».https://www.megatv.com/embed/?p=38602713

Φέτος το καλοκαίρι, οι εκτιμήσεις είναι ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον τουρισμό θα είναι εκτός εργασίας. «Ζητάμε οριζόντια επιδότηση όλων όσων μείνουν χωρίς εργασία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», είπε.

O κ. Νίκος Ξυλουράς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξεναγών, είπε ότι η πολιτεία «έχει ξεχάσει εντελώς τον κλάδο των ξεναγών, αφού μετά την αποζημίωση ειδικού σκοπού που πήραμε για τον μισό Μάρτη και τον Απρίλιο, δεν έχουμε ενταχθεί ούτε για τον Μάιο ούτε για τον Ιούνιο».

Συμπλήρωσε πως οι ξεναγοί δεν γνωρίζουν καν αν θα μπορέσουν στις 7 Ιουλίου να κάνουν αιτήσεις για το εποχικό επίδομα.

Παράλληλα η δουλειά για τους ξεναγούς προβλέπεται να είναι ελάχιστη για το καλοκαίρι.