«Έμαθα στην πράξη και με τον καλύτερο τρόπο ότι η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα»

Ο 18χρονος Κωνσταντίνος Καλαμπόκας, ένας από τους συλληφθέντες από τη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου περιορισμού των διαδηλώσεων, ο οποίος έγινε αρκετά γνωστός από τον τρόπο με τον οποίο του ανακοινώθηκε ότι πέτυχε στις Πανελλαδικές και περνάει στη Νομική Αθήνας, λίγο μετά την απελευθέρωση του μίλησε στο ThePressProject. «Η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, κι ο κόσμος ξέρει ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο από αύριο» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Εκατοντάδες πολίτες είχαν βρεθεί από νωρίς το πρωί στο πλευρό των εννέα συλληφθέντων από τη διαδήλωση της Πέμπτης, έξω από την Ευελπίδων. Τελικά, και οι εννέα συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με μόνο περιοριστικό όρο για τον καθένα την παρουσία σε αστυνομικό τμήμα.

Μεταξύ των συλληφθέντων που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τρεις μέρες στη ΓΑΔΑ, ο 18χρονος Κώστας Καλαμπόκας του οποίου η ιστορία για τον τρόπο που έμαθε ότι πέτυχε στις πανελλαδικές και «πιάνει» την Νομική Αθήνας ενώ ήταν με χειροπέδες έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Κωνσταντίνος που έχει καταγγείλει ότι γρονθοκοπήθηκε κατά την σύλληψη του, μίλησε στο TPP και στον Αλέξανδρο Γαστεράτο λίγο μετά την απόφαση για την απελευθέρωση του.

Περιγράφοντας την σύλληψη του αλλά και την αστυνομική αυθαιρεσία την ημέρα της διαδήλωσης σημειώνει «ήταν μια απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να διαλύσουν μια πολύ μαζική διαδήλωση η οποία είχε συγκεντρωθεί κατά κύριο λόγο στον χώρο της Βουλής».

«Μετά από έντονο κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας και μετά από βίαιες ενέργειες προς το μέρος των διαδηλωτών με συνέλαβαν στη συμβολή Σταδίου και Ομήρου όπου και με γρονθοκόπησαν και ακολούθησε η σύλληψη και η μεταφορά μου στη ΓΑΔΑ» προσθέτει.

«Ήταν μια ακόμη απόπειρα της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τον κόσμο που κατεβαίνει στον δρόμο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, κι ο κόσμος ξέρει ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο από αύριο» ανέφερε.

Ως προς τις κατηγορίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος είπε: «Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι αβάσιμες. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε δεν είχε κανέναν ορθό νομικό χαρακτηρισμό. Ήταν κατηγορίες οι οποίες εξόφθαλμα δεν στοιχειοθετούνται από πουθενά και ήταν ακόμα μια προσπάθεια όχι να κρατηθώ και να προφυλακιστώ, αλλά να τρομοκρατηθώ και εγώ και ο κόσμος που κατεβαίνει στον δρόμο για ζητήματα που όχι μόνο αφορούν εμένα ως μαθητή, ως μελλοντικό φοιτητή και εργαζόμενο αλλά και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά όποια κι αν είναι η ιδιότητα του».

«Αισθάνομαι ταλαιπωρημένος αλλά και βαθιά συγκινημένος γιατί πραγματικά έμαθα στην πράξη και με τον καλύτερο τρόπο ότι η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, ειδικά στις μέρες μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλη αυτή την περίοδο βλέπω ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε αλλά αποκτούμε μεγαλύτερη μαχητικότητα» κατέληξε, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που πέρασε από τη βουλή την ημέρα της σύλληψης του.

https://thepressproject.gr/