Κοίτα ποιοι μιλάνε για πολιτισμό!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μάς καλεί μαζί με όλο τον πολιτισμένο κόσμο σε συστράτευση για να προστατευτεί το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που λέγεται Αγία Σοφία. Ξαφνικά, οι υπουργοί του Μητσοτάκη εμφανίζονται σεμνοί και δακρύβρεκτοι να αγωνιούν για το πώς θα σωθεί ο πολιτισμός από τον απολίτιστο Ερντογάν.

Χρειάζεται πραγματικά απέραντο θράσος από τη μεριά τους για να στήνουν μια τέτοια παράσταση.

Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν έχουν στεγνώσει ακόμη τα δάκρυα των διαδηλωτών από τα χημικά της αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη που επιτέθηκε σε συγκέντρωση χιλιάδων στο Σύνταγμα την περασμένη Πέμπτη. Δύσκολα μπορεί να κουνάει το δάχτυλο μια κυβέρνηση που εξαπολύει φονικές δράσεις της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, υπέκυψε στα τραύματά του ο νεαρός διαδηλωτής Βασίλης Μάγγος, που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ στο Βόλο στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Λαφάρζ.

Αγ. Σοφία και ΑΟΖ

Αλλά οι κήρυκες του πολιτισμού των δακρυγόνων και των γκλομπ δεν περιορίζονται σε αυτά. Τρέχουν μόνοι τους να συνδέσουν την προστασία της Αγίας Σοφίας με την προστασία των ΑΟΖ. Νοιάζονται τόσο πολύ για τις πνευματικές αξίες που σπεύδουν να ζητήσουν από την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Το κερί που θέλουν να ανάψουν τόσο ευλαβικά και χριστιανικά μυρίζει …φυσικό αέριο.

Για τον Μητσοτάκη και τα συμφέροντα που υπηρετεί, ο καλύτερος προστάτης του πολιτισμού είναι η EXXON, η Total και η ENI με συνοδεία φρεγατών από τη Γαλλία και αεροπλανοφόρων από τις ΗΠΑ με τη βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ.

Μα πώς αλλιώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις προκλήσεις του Ερντογάν, ρωτάνε με υποκριτική αφέλεια τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα πιο “πολιτισμένους” Βορίδηδες και Κασιδιάρηδες να ζητάνε κλιμάκωση των αντιποίνων.

Η απάντηση από την Αριστερά χρειάζεται να είναι ξεκάθαρη: οι εργάτες και η νεολαία, τα συνδικάτα και η Αριστερά στην Τουρκία που δίνουν καθημερινά μάχες ενάντια στη “δική τους” άρχουσα τάξη, να ποια είναι η ασπίδα ενάντια στις προκλήσεις του Ερντογάν. Το HDP, το κόμμα που υπερασπίζεται τους Κούρδους, καταδίκασε τις μανούβρες του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά. Οι σύντροφοί μας του DSiP εξηγούν στον κόσμο εκεί πόσο απεγνωσμένα προσπαθεί ο Ερντογάν να αποπροσανατολίσει την οργή για την ανεργία που φουντώνει.

Αντίστοιχα εδώ, οι απεργοί των Νοσοκομείων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, οι καλλιτέχνες που διαδηλώνουν ξανά ενάντια στην πείνα που τους καταδικάζει η κυβέρνηση, η νεολαία που υπερασπίζεται τις ελευθερίες όλων των διαδηλωτών -όλοι και όλες μαζί δεν πρόκειται να προσευχηθούμε παρέα με το Μητσοτακέικο. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μέχρι να απαλλαγούμε από αυτούς τους χυδαίους υποκριτές.

https://ergatiki.gr/