Στον Εισαγγελέα οι γονείς του Βασίλη Μάγγου – Οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ για τα δημοσιεύματα

Στον Εισαγγελέα και στα Δικαστήρια Βόλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι γονείς του Βασίλη Μάγγου, του 26χρονου στον Βόλο, ο οποίος χθες έχασε αιφνιδίως τη ζωή του στο δωμάτιό του και τη σορό του βρήκε η μητέρα του.

Θυμίζουμε ότι ο 26χρονος πριν ένα μήνα είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς,  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ παρών θα βρίσκεται και Εισαγγελέας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Αστυνομίας είναι η εξής: «Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.
Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.
Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες»

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το ΠΡΟ.ΠΟ

Ευκαιρία για χυδαία σπέκουλα βρήκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας όσους/ες υπενθυμίζουν τις καταγγελίες του 27χρονου για την αστυνομική αγριότητα που υπέστη έναν μήνα πριν.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους»

3point magazine