Όχι κύριε Χρυσοχοΐδη, οι βασανισμοί της αστυνομίας σας δεν είναι fake news

Ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος μπορεί να μην πέθανε από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα όργανα του Χρυσοχοΐδη, μπορεί και ναι. Αυτό θα το πει ο ιατροδικαστής. Το γεγονός όμως ότι βγαίνει ο υπουργός να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του πορίσματος αθωώνοντας με την ευκαιρία τους βασανιστές (δηλαδή την δική του πολιτική) πριν καν μιλήσει ο ιατροδικαστής, δείχνει απλά την χροιά της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση. 

Ο υπουργός που έχει καταγγελθεί πολλάκις για την αυταρχική του πολιτική, για άκρατη αστυνομική βία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών,  προεξοφλεί το πόρισμα της νεκροψίας, αφού είναι βέβαιος πως ο θάνατος του νεαρού, δεν έχει σχέση με το άγριο ξύλο που έφαγε από τους άνδρες του υπουργού. Αμφισβητεί δε τον βασανισμό του, ενώ υπάρχουν βίντεο που τον αποδεικνύουν περίτρανα, καθώς και μάρτυρες και την ίδια ώρα, κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για διασπορά ψευδών ειδήσεων. https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Με λίγα λόγια, ο υπουργός εκτός των άλλων, κρύβεται πίσω από το τραγικό συμβάν για να θάψει άρον άρον μία από τις δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας που πρέπει να διερευνηθούν. Δεν νιώθει καν την ανάγκη, ούτε για τα μάτια του κόσμου, να δηλώσει ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, όπως υποχρεούται κάθε υπουργός να πράξει σε τέτοια περίπτωση σύμφωνα με τον νόμο αλλά και τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, που υποτίθεται πως υπηρετεί. 

Γιατί όποια κι αν είναι τελικά τα αίτια του θανάτου του Μάγγου σήμερα, τα σπασμένα πλευρά και η ρήξη στο συκώτι και τη χολή του, προ μηνός, προήλθαν από τον βασανισμό του από τους αστυνομικούς. Κι αυτό είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, όση λάσπη κι αν πετά το υπουργείο στον ανεμιστήρα. 

Ο κος Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την υπόθεση Μάγγου, μας λέει ότι οι βασανισμοί, η βία, η κρατική τρομοκρατία, είναι fake news των πολιτικών του αντιπάλων. Λες και δεν έχουμε υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες των έργων του, λες και δεν ακούσαμε τις κραυγές του Ινδαρέ κάτω από την μπότα των ανθρωποφυλάκων του, λες και δεν είδαμε το πόρισμα από τον βασανισμό του Μάγγου και του κάθε Μάγγου. 

Ό,τι κι αν προκύψει από την ιατροδικαστική έρευνα για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του 26χρονου ακτιβιστή, το σίγουρο είναι  ότι η κυβέρνηση με τις μεθόδους της προεξοφλεί ότι όχι μόνο θα χυθεί αίμα, αλλά θα ενοχοποιήσουν γι’ αυτό όσους και όσες εκλιπαρούμε να μην χυθεί άλλο αίμα. Όσες και όσους αντιστεκόμαστε στην κρατική βία και τρομοκρατία. Όσες και όσους υπερασπιζόμαστε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας. Εδώ είμαστε για να δούμε. Εδώ είμαστε για να αντισταθούμε. 

ΥΓ. Όσο για την επίκληση του υπουργού, να γίνει σεβαστή η θλίψη και το πένθος της οικογένειας, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους ίδιους γονείς, στους οποίους έστειλε η αστυνομία το παιδί τους με σπασμένα πλευρά πριν έναν μήνα. Ας αποδοθεί η δικαιοσύνη ή ας σωπάσουν τουλάχιστον, αν σέβονται το πένθος του κάθε γονιού.

tvxs.gr/n