Η Χαμάς καταγγέλλει τα σαουδικά ΜΜΕ ως υποστηρικτές του σιωνισμού

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το τηλεοπτικό κανάλι της Σαουδικής Αραβικής Αραβίας «καθοδηγεί μια παραπλανητική και στρεβλωτική εκστρατεία που βασίζεται σε ψέματα και συκοφαντίες που έχουν κατασκευαστεί από ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, προκειμένου να βλάψει την εμπιστοσύνη του παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση και το σχέδιο απελευθέρωσης».

Σε μια δήλωση, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι αυτό που κάνουν η Al-Arabiya και άλλοι είναι «απόλυτα συνεπές με τις σιωνιστικές πολιτικές κατοχής και τα συνεχιζόμενα σχέδια επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού για να ακυρώσουν τα ιστορικά τους δικαιώματα».

“Αυτό που κάνει το κανάλι το κάνει να στέκεται δίπλα στην κατοχή εναντίον του λαού μας, πέρα από τις επακόλουθες επιπτώσεις του προς όλες τις κατευθύνσεις, ανέφερε η δήλωση.

Το δορυφορικό κανάλι Al-Arabiya πρόσφατα ξεκίνησε μια επίθεση προπαγάνδας εναντίον της Χαμάς και της στρατιωτικής πτέρυγας των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό έπεται της αναγνώρισης και της φυλάκισης αρκετών μελών της Χαμάς στη Σαουδική Αραβία, καθώς και των αυξανόμενων αναφορών σχετικά με σαουδαραβικές συναντήσεις με σιωνιστές.

guernicaeu.wordpress.com/