Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που πατούσε στο λαιμό ύποπτο

Ένας αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ύστερα από τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται να πατάει στο λαιμό έναν ύποπτο, στον οποίο έχουν ήδη περαστεί χειροπέδες και βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος, κατά τη διάρκεια σύλληψης στο Λονδίνο. Το βίντεο δείχνει τον μαύρο συλληφθέντα να φωνάζει «φύγε από το λαιμό μου, δεν έχω κάνει τίποτα». Η Μητροπολιτική Αστυνομία χαρακτήρισε το βίντεο «εξαιρετικά ενοχλητικό» και έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν αστυνομικό, ενώ απέσυρε τον άλλο αστυνομικό, που ήταν μαζί του, από το επιχειρησιακό σκέλος. 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, στο Βόρειο Λονδίνο. Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχουν δημοσιοποιήσει και ειδησεογραφικά Μέσα, δείχνει τον αστυνομικό να κρατάει στο έδαφος το κεφάλι του ανθρώπου και να πατάει τον λαιμό του, ενώ ακούγεται γύρω κόσμος να φωνάζει στους αστυνομικούς να σταματήσουν, τονίζοντάς τους: «Είναι άνθρωπος, ξέρετε»… Μετά τις αντιδράσεις του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί, ο αστυνομικός αποσύρει το πόδι του από το λαιμό του συλληφθέντος και στη συνέχεια τον αφήνουν να σηκωθεί όρθιος, ενώ έχουν ήδη προσεγγίσει και άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται πληροφόρηση από την Αστυνομία, ο ύποπτος συνελήφθη ύστερα από αναφορά στην αστυνομία για καυγά στην περιοχή, με την υποψία της συμμετοχής σε αυτόν. Τελικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή μαχαιριού σε δημόσιο χώρο.   

(Με πληροφορίες από «The Guardian», «The Telegraph»)

902.gr