Η Βενεζουέλα κέρδισε δικαίωμα έφεσης στη βρετανική απόφαση για την κλοπή του χρυσού της από την Τράπεζας της Αγγλίας

Η Βενεζουέλα κέρδισε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας στην περίπτωση του χρυσού που κατασχέθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αρνήθηκε την πρόσβαση στην κυβέρνηση της μπολιβαριανής κυβέρνησης για τον πόρο που φυλάσσεται από την Τράπεζα της Αγγλίας, μια απόφαση που πληροί τις προϋποθέσεις οι αρχές της Κεντρικής Τράπεζας Βενεζουέλας ως «παράλογη και ασυνήθιστη», που επίσης αποσκοπεί να στερήσουν από το λαό της Βενεζουέλας τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19.

Αυτό αναφέρθηκε αυτήν την Παρασκευή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τους δικηγόρους της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας (BCV), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν στην έφεση επειδή θεώρησαν ότι ο δικαστής δεν γνώριζε την «αληθινή πραγματικότητα».

Αυτή την Παρασκευή, ο συνεργάτης της Zaiwalla & Co που εκπροσωπεί την BCV, ο Sarosh Zaiwalla είπε: «Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν δικαστή να δώσει άδεια να ασκήσει έφεση κατά της δικής του δίκης και είμαστε ικανοποιημένοι που μας επιτράπηκε μια περιορισμένη ένσταση».

Ο προστατευμένος χρυσόςπου ανήκει στην κληρονομιά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, δεν είναι προσβάσιμος ως μέρος των Διεθνών Αποθεμάτων της χώρας.

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας υπέβαλε επίσης αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), όπου κατέθεσε τα αποδεικτικά στοιχεία καθώς και ονόματα όσων εμπλέκονται στη συνωμοσία που προωθεί η ακροδεξιά ομάδα με επικεφαλής τον Juan Guaidó, η οποία επιδιώκει να υφαρπάξει το χρυσό που ανήκει στην κληρονομιά της δημοκρατίας και όλων των Βενεζουελάνων.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro, με την ευκαιρία αυτή, ζήτησε απόλυτο σεβασμό για το διεθνές δίκαιο «και όλες τις εγγυήσεις που έχουν τα κυρίαρχα κράτη που αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας».

Κατήγγειλε ότι η συνωμοσία που προώθησε ο Juan Guaidó να στερήσει το χρυσό από τη Βενεζουέλα επιδιώκοντς να επαναλάβει την ιστορία που εφάρμοσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) στη Λιβύη το 2008, κάνοντας μια μισθογραφική συμφωνία με σκοπό την κατάργηση της κληρονομιάς και των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στο κράτος της Βενεζουέλας.

guernicaeu.wordpress.com/